Chrti Greyhoundi a Ferrari – královské kubatury opět spolu
Supersport Enzo Ferrari a Elbony – Vítězné chrtí příjmení  

Nejlepší z nejlepších chrtů - greyhoundů soutěžili druhou říjnovou sobotu o titul Vítězné příjmení roku 2008 na chrtím stadionu Greyhound Company v Praskačce u Hradce Králové,  který jako jediný v ČR je pro chrty optimálně vybaven pískovým běžeckým oválem.

Dostihy zde organizují majitelé greyhoundů, kteří vlastní chrty nemalé hodnoty a jinde než na pískovém povrchu tělesa dráhy je k dostihům nepustí.

Mladičný White Elbony, potomek matky – Elbony Spirit, šampionky dostihového stadionu v Limericku (Irsko)  a otce z Austrálie, proslulého Big Daddy Cool,  držitele několika traťových rekordů australských dostihových stadionů, zvítězil v Česku na distanci v délce 525 m.

Elbony Tiffany s oběma rodiči z Irska, matky Ballindean Star, šampionky  dostihového stadionu v Limericku (Irsko) a otce Droopys Maldini, několikanásobný šampion dostihového stadionu Shelbourne Park v Dublinu (Irsko), zvítězila v Česku na distanci 300 m.

Na druhém místě se umístila dvojice chrtů Cato Elbony (IE) a Quantico Smitten Kitten (SWE), na třetí příčce pak dvojice Quantico Scott (SWE) a Karamba Argument (CZ).

Na dvacítku žihadel, různých modelů vozů Ferrari, se sjelo téhož dne na chrtím stadionu Greyhound Company a vytvořily soutěžícím chrtům neobyčejnou kulisu. Spojení rychlosti a krásy obou královských kubatur – greyhoundů, králů dostihových drah a Ferrari - bylo korunováno slavnostním odhalením ojedinělého Ferrari v ČR – supersportu Enzo, pojmenovaném po legendárním Enzo Ferrari.

Slavnostní korunovace obou vítězných chrtích protagonistů, White a Tiffany, se společným příjmením – ELBONY -  se konala na závodišti před supersportem Enzo, který pod kapotou skrývá techniku formule F1.
Králové dostihových drah – vítězní greyhoundi, supersport Enzo a diváky
zvolená nejkrásnější dáma s chrtem dostihového dne EUBC 08 – viz snímek nahoře.  

Greyhound – pes –  White Elbony

Greyhound – fena – Elbony Tiffany

White Elbony

Elbony Tiffany

Vítězové European Breeders Cup 08 s vítězkou soutěže Nejkrásnější dáma s chrtem 2008

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©