CHRTI GREYHOUNDI A FERRARI V MUGELLO RACING CIRCUIT ITALY

Světové finále Ferrari Challenge 2008 Copa Shell

Dostihové propojení závodních Ferrari a závodních chrtů greyhoundů měli ve světovém finále závodů v italském Mugello Racing Circuit možnost spatřit  fanoušci  obou racing - fenoménů.

Ferrari F430, vyrobené „Exclusively for Greyhounds“
nastoupilo svou závodní premiéru v italském Mugellu prvního listopadového víkendu mezi challengovými Ferrari z celého světa.  

Ferrari F430, propůjčené k užívání České greyhound dostihové federaci za kreativní propagaci  rychlosti, výkonu a krásy obou dostihových fenoménů, mělo na své rudé kapotě nejen známého vzpínajícího se koníka, ale i smečku vzpínajících se chrtů greyhoundů.
Team ČGDF svorně tvrdí, že nejen um pilota tohoto závodního Ferrari – vyrobeného Exclusively for Greyhounds, specielně upraveného pro challengové závody, ale i přítomnost greyhoundů v emblému vylepených na kapotě vozu, způsobili, že tento nádherný a zvláštní závodní stroj se ocitl v celosvětové konkurenci na pátém (!) místě.
Zírali zkušení piloti Ferrari ze všech kontinentů, koukali diváci na tribunách i dostihoví manageři jednotlivých závodních teamů na to, jak Ferrari – Exclusively for Greyhounds z Česka „drandí“ ve své premiéře po závodním okruhu jednom z nejnáročnějších a dostává se ze svého 14. místa na startovním roštu postupně až na 5. místo celého závodu.
Okruh navíc by jistě českému pilotovi D. Želinskému umožnil další předjíždění a ještě přednější místo, neboť hustá mlha při kvalifikaci znemožňovala rychlejší jízdu a tím lepší Polposition v závodu, ale i s tímto výsledkem nejmladšího pilota světových závodů bylo o Česku slyšet.  
Reportérům televizní stanice Sky News nemohlo ujít vzrůstající překvapení až vřava na Pit Lane
a v přilehlém Paddocku, způsobené nečekaným jezdeckým uměním mladého českého pilota.
Namířili své kamery na české řídící středisko na boxové zdi, kde český team Ferrari Scuderia Praha,  zhusta oděný v oděvech s emblémy greyhoundů, svorně a fascinovaně sledoval obrazové snímače přenosu dat z racingu.
Ferrari s nejmladším pilotem na okruhu s celkem 30 zkušenými závodícími jezdci, se postupně dostávalo do předních pozic,  jméno pilota v tabulce s aktuálním celkovým pořadím závodu tím postupně přeskakovalo do vyšších a vyšších příček závodu Copa Shell, světového finále Ferrari Challenge 2008.
Vyptávali se reportéři Sky News, co že znamená ten pes na jejich bundách, proč že je tam, a také se zajímali o detaily českého Ferrari. Když se dozvěděli, že toto Ferrari bylo vyrobeno Exclusively for Greyhounds, a má věnování dokonce vygravírováno na štítku palubní desky – užasle se smáli. Z reportérského hlediska šlo o zajímavou novinku – a tak točili.
Televizní stanice Sky News  zajistila přenos závodů Ferrari Challenge a dostihového propojení Ferrari a Chrtů Greyhoundů do celého světa. 
Ať si říká kdo chce co chce, závodní Greyhoundi pomohli závodnímu Ferrari, říká
viceprezident a sekretář České greyhound dostihové federace, pan Rudolf Želinský.

Česká greyhound dostihová federace (CGDF/CGRF)
člen World Greyhound Racing Federation (WGRF)

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©