Greyhoundů i Ferrari kouzlo 
 The magic of Greyhounds as well as the magic of Ferrari

Možnost volby může být poněkud frustrující. / The possibility to choose may be rather frustrating.

Beru všechny! Zvoláte při pohledu na smečku Greyhoundů i Ferrari, nemožno vybírat, tamhletoho ne, tohoto ano.
I take all! You cry when looking at both Greyhound and Ferrari pack, impossible to choose, not that one, this one.

Všechny, zvoláte při pohledu na "smečku" Ferrari. Nelze říci, které je lepší a v čem. Toto je vyvedeno takto 
a tohle onak. Jsou šťastlivci, kteří vlastní sbírky Ferrari různých typů, různých modelů v různém provedení. Hýčkají je,mazlí se s nimi, hladí je, leští a obdivují. Pořídí jim vlastní  prostory, prostorné garáže v parametrech luxusního  obýváku. Některá Ferrari mají na výlety, některá na závody na okruzích, některá jako historický skvost, některá vlastní jen jako investici - jako cihlu zlata například.
Vidíte-li více vozů Ferrari, například Enzo, vedle sebe - nemožno říci, který ano a který ne. Všechny, řekl byste nejraději. Nebezpečné je déle se na ně dívat. Přenášejí na vás jakousi energii, jakousi vědomím nezpracovatelnou a nezdůvodnitelnou touhu. Pak byste v jakémsi poblouznění mysli snadno prodal všechno co máte, jen abyste je mohl vlastnit.

Všechny, řekl byste nejraději, vidíte li hejno greyhoundů. Nebezpečné je se na takový obrázek déle dívat.
Bude vám jedno, jak který z této smečky bude či nebude dobře běhat, jsou potomci dobrých rodičů a jsou pro vás vždy jakýmsi Ferrari. Je pro vás v tu chvíli jedno, jestli umí dosáhnout rychlosti jako Ferrari F430, nebo Ferrari FXX, nebo monopost formule 1. Váš obývák nestačí, musíte jim pořídit vlastní prostory, obydlí v parametrech luxusní vily. Můžete tam chodit a obdivovat je, ale také je můžete, na rozdíl od Ferrari, postupně brát do svého obýváku. Nebezpečné je déle se na ně dívat. Přenášejí na vás stejnou energii, jako Ferrari,
přenášejí i jejich kouzlo sportovního odkazu.    

Možnost volby může být poněkud frustrující.

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©