Chrt Creyhound a závodní rychlost

Rychlost vstoupila do nové éry

Chcete-li vědět, co mají společného závodní vozy formule 1, závodní greyhoundi či například vrcholoví závodní plavci, klikněte si na www.cgdf.cz. na odkaz časopis Greyhound Racing News. 
If you want to know what F1 racing cars, racing Greyhounds or e.g. top racing swimmers have in common, click at the Greyhound Racing News link on www.cgdf.cz web site.   
A
Formule 1 vstoupila do nové éry
V přímořském okruhu španělské Barcelony vstoupila formule 1 do nové éry. Na dráhu vtrhly přikrčené bestie se zdviženým chvostem.
Vysoké a úzké křídlo zadní, jednoduché, placaté a široké přední. Mezi nimi hladké tělo bez zbytečně vystouplých příkras. To celé na hladných pneumatikách. Všech deset týmů formule 1 pracuje na vývoji specifikací monopostů podle nových pravidel. Vítejte na dostizích budoucnosti.
A
Rychlejší tempa v plaveckém bazénu

 
Technologie CFD, která je běžná ve formuli 1, byla také použita při vývoji lehčích a rychlejších "plavek". které umožňují lepší pohyb ve vodě. Vše koneckonců demonstroval Michael Phelps na olympiádě v Pekingu. A nejen on. Ve vodní kostce bylo k vidění více světových rekordů než na kterémkoli jiném plaveckém závodu v historii Plavecký obleček Fastdskin vyvinula firma Speedeo, je vyrobený každému na míru a ve vodě se chová jako druhá kůže. Přináší zrychlení o čtyři procenta při startu, plavání i obrátkách . Také se o pět procent lépe vypořádává se vzduchem, takže závodník může vyšší rychlostí plavat mnohem déle než dříve.
Formule CGDF / CGRF vstoupila do nové éry
Ve středoevropském pásmu na okruhu Czech Greyhound Track Praskačka vstoupila Česká greyhound dostihová federace do nové éry. Na její dráhu vtrhli chrtí monoposty F1 - greyhoundi.
Vysocí a úzcí v těle, úzký dlouhý ocas, dlouhé štíhlé nohy. Tělo bez zbytečných příkras, které by jejich rychlost zpomalovaly. Jejich "běžeckým oblečkem", vyrobeném na míru,  je krátká a hladká srst, která se skvěle vypořádává se vzduchem, takže mohou běhat vysokou rychlostí.  
Greyhoundi jsou bezkonkurenčně nejrychlejšími chrty vůbec, dosahují nejvyšší rychlosti, stejně jako závodní stroje závodů
Formule 1. 
Mnoho týmů formule CGDF pracuje na vývoji stále lepších greyhoundích monopostů.
 
Vítejte na dostizích budoucnosti, vítejte na okruhu specielně pro greyhoundí monoposty vybudovaném, na Czech Greyhound Track Praskačka.

CGDF / CGRF

člen / member of
World Greyhound Racing Federation
sdružení profesionálních závodišť celého světa

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©