Soutěž CHRTÍ FOTO ROKU 2008

Chrti očima Jadrana Šetlíka

Praha 9. ledna 2009
Trattoria Cicala - klikni ZDE

Umělecký fotograf Jadran Šetlík a jeho přátelé Petr Novotný a František Ringo Čech
přijali role porotců v pátém ročníku mezinárodní soutěže amatérských fotografů chrtů
z celé Evropy.

Mezinárodní soutěž "Chrtí foto roku 2008" vyhlásila opětovně Česká greyhound dostihová federace, http://www.cgdf.cz.

 V knize hostů Trattoria Cicala je zapsáno mnoho významných hostů - vyjmenujeme alespoň některé: Pappalardo, Jiří Lábus, Marek Vašut, Martin Dejdar, Johnny Depp, Sean Connery, Bruce Willis, Demi Moore, Anthony Hopkins s rodinou, Adrian Brody, John Grimm, Rob Cohen, Matt Damon, Owen Wilson, Raul Bova, prezident Václav Havel, Jaroslav Kořán, Roman Polanski, Jean Claude van Damme a jiní. Stěny Trattoria Cicala zdobí množství obrázků s fotografiemi zmíněných celebrit dokumentujících  jejich návštěvu. 
I my jsme do knihy hostů Trattoria Cicala přidali své podpisy a pochvaly.  

 Uvítal nás sám pan majitel Aldo Cicala, který se o nás skvěle postaral. Výběr menu jsme nechali na něm, a ten nám jej připravil o několika chodech tak jak je obvyklé v Itálii. Pochutnali jsme si na studeném bufetu, teplých předkrmech, nezbytných těstovinách, mořských plodech a rybách. Na závěr zákusek chutí takové, že jsme se nedivili, že je střeženým tajemstvím family Cicala. Vše jsme zapíjeli skvělými lehkými italskými víny. Hodování  jsme zahájili a ukončili lahodnou italskou grappou. Pocit návštěvy Itálie navozovala konverzace Jadrana Šetlíka s majitelem Trattoria Cicala v jejich rodné italštině.

Soutěžních fotografií bylo hodně a ale díla skvělé domácí kuchyně stála rovněž za zvěčnění. Určitě se cestovatelé a gurmáni Petr Novotný a F. Ringo Čech o svých zážitcích zmíní v některých svých dalších gurmánských bestsellerech. Například poslední cestopisně-gurmánská dílo obou mistrů se jmenuje - "Jako Čuk a Gek". Je to vynikající kniha, která i pro svůj humor stojí za přečtení.

Fotografové soutěže Chrtí foto roku 2008 soutěžili ve třech kategoriích: chrt společník, chrtí krása a péče o chrta.  Z množství 249 posuzovaných soutěžních snímků vybrala umělecká porota vítěze, kteří bez výjimky pocházejí z České republiky.

Fotografií bylo mnoho, ale ne všechny splnily zadané tématické okruhy. Mnohé z nich byly krásné, ale hodily by se spíš do kategorie např. volné téma. U některých fotografií bylo těžké rozhodování. V různých kategoriích bylo favoritů více.
Konečné slovo však, jak víme, měl předseda poroty pan Jadran Šetlík. Například na snímcích soutěžících v kategorii "Chrt společník" se hodně postav tulilo  ke svému miláčkovi, ale dle názoru předsedy poroty vyhlášenému tématu vyhovují ty fotografie, v nichž se chrti tulili k páníčkovi.  

Toto jsou moji favorité

Toto je můj favorizovaný snímek

A mě se líbí tato fotografie

A jak to nakonec dopadlo?
V kategorii "Chrtí krása" získala ocenění fotografie autorky Jany Cízlové. Pan Stanislav Ptáček byl úspěšný se svým snímkem v kategorii "Péče o chrta" a paní Saša Kotková zvítězila v kategorii "Chrt společník"
.

 Autor: Jana Cízlová

  Autor: Stanislav Ptáček   Autor: Saša Kotková

Předseda poroty využil svého práva a navrhl ocenit mimo soutěžní kategorie ještě fotografii,  kterou by on sám nazval "Chrt playboy".
Dále se členové poroty shodli na tom, že jeden ze soutěžních snímků zobrazující  dva chrty odpočívající v křesílkách, si svou úrovní  zaslouží i tisk na reklamní plakáty.

Vítězové jednotlivých kategorií obdrželi láhev archivní whisky v hodnotě 2800,- Kč a také autogramy členů umělecké poroty na svých autorských dílech.
 Připili jsme si na zdraví všech soutěžících a jejich chrtů.

Na závěr prezident České greyhound dostihové federace, pan Zdenek Grondol, poděkoval členům poroty za jejich ochotu, výkon a strávený čas.
Poděkovali jsme family Cicala za skvělé gourmetské zážitky.
Děkujeme tímto sponzorovi, který vše spojené se soutěží zaplatil, a nepřeje si být jmenován.
Poděkování zaslouží i prezident naší federace ČGDF za starosti spojené s organizací akce a za čas vložený ve prospěch děl amatérských fotografů chrtů. 
Chrtům pak jistě všichni obdivovatele chrtů děkují za to, že jsou.

Výherní cena

Chrti v křesílkách

Chrt playboy

Výherní cena

Vítězné fotografie soutěže Chrtí foto roku 2008

Kategorie: Péče o chrta  Kategorie: Chrt společník  Kategorie: Chrtí krása

 Autor: Ptáček Stanislav

 Autor: Kotková Saša

Autor: Cízlová Jana

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©