Dostihy chrtů greyhoundů na dostihové dráze Praskačka Chrti Greyhoundi a Ferrari - zrozeni k rychlosti - Česká greyhound dostihová federace Greyhound Racing - vlajka České greyhound dostihové federace

Tragédie na Praskačce

Svatba a rozvod

Tragédii rozbitého vztahu manželského zvěčnil František Ringo Čech na obraze, který nazval Rozvod Alda a Krejzinky. Dílo bylo slavnostně odhaleno u příležitosti Greyhounds Day, konaného dne 11.07. 2009  v Praskačce u Hradce Králové.

Podobné události dnes nebývají už ničím mimořádným, natož aby se jimi zabýval známý umělec, a to natolik, že se chopí štětce a barev a rozvod jmenovaných zvěční v oleji. Kdyby ovšem nešlo o to, že oddávajícím onoho manželského páru byl umělec sám, svědky herci Uršula Kluková a Jaroslav Sypal a zejména o to, že manželský pár Aldo a Krejzinka byli dostihoví chrti greyhoundi.

A kdyby nešlo také to, že se ženich veřejně zavázal přinést věno v případě naplnění manželství a platit alimenty na své potomky do doby, než opustí své rodné sídlo.

Svatbu se vším všudy, včetně svatebních koláčků, nastrojené svatební limuzíny a svatebních šatů vystrojila majitelka nevěsty.
Svatební obřad včetně svatební hostiny, snubních prstenů, vystrojil majitel ženicha. Fr. Ringo Čech pak zvěčnil tuto mimořádnou událost svým dílem, a obraz nazval Svatba Alda a Krejzinky (šmíruje bratr Andy).

 Sňatek byl zpečetěn, zvěčněn obrazem i písmem, neboť o této události se zmínil i denní tisk. Novomanželé se stali slavnými a jejich štěňátka byla netrpělivě očekávána. Také proto, že naruby byl obrácen obyčej z oblasti kynologické, kdy majitel chovného psa za krytí dostává zaplaceno. V případě těchto slavných manželů tomu mělo být právě naopak, "věno" měl přinést ženich. O budoucí chrtí potomky projevily zájem slavné osobnosti.

"Ale člověk míní a psi mění," parafrázoval Fr. Ringo Čech v autorizovaném popisu vlastního uměleckého díla nazvaného Rozvod Alda a Krejzinky. A proč vůbec vznikla tragédie, ve které musel citlivý umělec Ringo zažít a zobrazit zrod i skon slavného manželství?

Po určité době greyhound Aldo totiž zjistil, že mu byla Krejzinka nevěrná s "vice-medailovým" šampionem a čeká nemanželské potomky.

Aldo neváhal a požádal o rozvod. Ringo neváhal a namaloval druhý obraz o páru slavných greyhoundů, který doplnil popisem díla s názvem Tragédie na Praskačce a příběh vylíčil s humorem sobě vlastním.
 
"Staré - li zašlo! Novému žijme! Manželská tragedie zůstala na Praskačce a budoucnost je v Motole!," končí autor popis svého díla. ".....Grondolák, jak lidé v Košířích nazývají novou dostihovou dráhu chrtů, bude svědkem vítězství Aldových štěňátek z druhého manželství s angličankou, greyhoundí fenkou vnuka sira Winstona Churchilla."

Dlouho očekávané odhalení díla mistra Františka Ringo Čecha s názvem Rozvod Alda a Krejzinky se konalo během výstavního a dostihového dne nazvaném Greyhounds Day, který připravili majitelé chrtů organizovaní v České greyhound dostihové federaci. Jak dlouho budeme čekat na na novou svatbu zklamaného greyhounda Alda nevědomo. Ten se zatím stále léčí ze svého zklamání a nepotřebný obraz, který dokumentoval jeho zbytečný životní krok a zbytečně vynaložené svatební náklady, vydražil úspěšně v aukci.

Česká greyhound dostihová federace

http://www.cgdf.cz

Dostihy chrtů greyhoundů na dostihové dráze Praskačka

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©  www.cgdf.cz  CGDF / CGRF  member of World Greyhound Racing Federation 

Chrtí dostihy České greyhound dostihové federace