Na okruhu u D1 hrozí zastavení prací - Greyhound Company - Česká greyhound dostihová federace

Dostihy chrtů greyhoundů na dostihové dráze Praskačka                               Chrti Greyhoundi a Ferrari - zrozeni k rychlosti - Česká greyhound dostihová federace   Greyhound Racing - vlajka České greyhound dostihové federace

Denik.cz

Na okruhu u D1 hrozí zastavení prací - Greyhound Company

Zdroj: deník.cz - klikni ZDE

Stavba křižovatky v místě napojení pražského obchvatu na 10. kilometr dálnice D1. (Stav z 18. listopadu.)

5.12.2009 15:13

Praha - Stavbaři nedovoleně vstoupili na cizí pozemky
a zastavili provoz čerpací stanice. Soud je na spadnutí. Pražskému okruhu hrozí další zdržení.

 

 

Stavba křižovatky v místě napojení pražského obchvatu na 10. kilometr dálnice D1. (Stav z 18. listopadu.)

Schyluje se k velikému problému, který by mohl zásadním způsobem ovlivnit stavbu Pražského okruhu v jeho jižní části. Před časem se začalo na desátém kilometru dálnice D1 ve směru od Prahy stavět přemostění, které je součástí okruhu. Bylo nutné udělat několik dopravních opatření a doprava byla odkláněna na nové komunikace,
aby bylo možné stavbu dokončit.
 
Jenže nedlouho po zahájení prací, přesně 25. listopadu, byl společností, která práce provádí, zablokován vjezd k čerpací stanici, která se u staveniště nachází. „Znemožnili vjezd vozidlům majitele čerpací stanice i zákazníkům. Vloupali se na pozemky čerpací stanice, rozstřihli ocelové oplocení pozemku, zdevastovali obrubníky, zlikvidovali okrasné keře, kontaminovali studnu – jediný zdroj pitné vody a soukromé pozemky zalili betonem. Asfaltové plochy začali využívat jako své parkoviště,“ uvádí na svých stránkách společnost Greyhound Company.
 

Hrozí soud a zdržení prací

To, že došlo k velikému pochybení, potvrdil i předseda představenstva zmíněné společnosti Zdeněk Grondol. „Věc jsme ihned předali právníkům a nyní čekáme, zda-li soud vydá rozhodnutí o předběžném opatření. Výsledek by měl být znám v nejbližších dnech. Takový postup, jaký předvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), nemůžeme tolerovat,“ řekl Deníku.

Pokud dá soudce Zdeňku Grondolovi za pravdu, hrozí zdržení prací. Úsek Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D5 má být přitom zprovozněn v letních měsících příštího roku.

„My jsme dali jasný pokyn zhotoviteli, že nesmí narušit pozemky společnosti Greyhound Company. Rozhodně se nejednalo o cílené vniknutí. Případem se zabývají naši právníci a s majiteli se budeme snažit dohodnout,“ sdělila Martina Vápeníková, mluvčí ŘSD, které je investorem stavby.

Mluvčí dále potvrdila, že případné soudní průtahy by stavbu skutečně mohly zdržet a termíny by se tak musely posouvat.

Zhotovitelem úseku okruhu z Vestce k dálnici D1 je Sdružení SOKP 512 (Dálniční stavby Praha, Metrostav, Skanska, PSVS). Přímo na cizí pozemky měli údajně vniknout zaměstnanci Dálničních staveb Praha.

Auta jsou odkláněna

Zatím práce pokračují a čerpací stanice je i nadále mimo provoz. V místě nicméně řidiči musejí počítat s dopravním omezením. „Kvůli pokračující stavbě byly postaveny budoucí rampy propojující obě komunikace a po nich je dočasně vedena doprava z Prahy do Brna i opačně,“ vysvětlil generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík.

Po celou dobu prací a alternativního vedení dopravy budou oba směry vedeny ve třech pruzích
 

Dostihy chrtů greyhoundů na dostihové dráze Praskačka - Česká greyhound dostihová federace

   © Česká Greyhound Dostihová Federace © www.cgdf.cz 
CGDF / CGRF 
member of World Greyhound Racing Federation 

Na okruhu u D1 hrozí zastavení prací - Greyhound Company - Česká greyhound dostihová federace