Č.j.OUR.Mot.p.376-918/07-Za-UR Víceúčelový sportovní areál Motol

Publikováno: 18. 9. 2007. Přečteno: 100989×

 

ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

O   UMÍSTĚNÍ STAVBY

 

Úřad MČ Praha 5, jako stavební úřad  příslušný podle  § 13 odst.1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  (dále jen „stavební zákon") posoudil v územním řízení žádost o vydání územního rozhodnutí o umístění stavby, kterou dne 28.6.2007 podal žadatel, společnost CZECH INTERNATIONAL a.s., se sídlem Havířov-Suchá, U pošty 2, IČO 26870142, zast. na základě plné moci ing. Petrem Klasem, a na základě toho vydává podle § 92 stavebního zákona a podle § 9 vyhl.č.503/2006 o podrobnější úpravě územního řízení, veřejnoprávní smlouvy a územního opatření rozhodnutí  o umístění stavby   označené

„Víceúčelový sportovní areál Motol“

na poz.č. 376-380, 381/1(stavba), 381/1, 384/7, 484/3 (inž.sítě),  k.ú. Motol, Praha 5 se umisťuje stavba sportovního areálu, jak je zakresleno v ověřené dokumentaci (koordinační situační výkres na podkladu katastrální mapy v měřítku 1:1000).

 

Stavba sportovního areálu bude obsahovat:

-          Stavbu tribuny

-          Sportoviště

-          Přípojku kanalizace + akumulační a retenční nádrž

-          Přípojku vody

-          Přípojku plynu  

-          Přípojku elektro

-          Veřejné osvětlení

-          Přeložka vodovodního řadu DN 200

-          Opěrná zeď  

-          Komunikace  a zpevněné plochy

  

 Pro umístění a projektovou přípravu stavby se stanovují tyto podmínky:

 

Navrhovaná stavba víceúčelového sportovního areálu bude umístěna na pozemcích v k.ú. Motol, ohraničených ze severu ulicí Plzeňská, z východu a jihu ulicí Nad Hliníkem, na západní straně sousedících s lesním pozemkem č.parc. 382. V současné době se na pozemcích stavby nachází nevyužívané fotbalové hřiště.

 

Stavba tribuny

a)      s půdorysnou stopou ve tvaru protáhlého obdélníka o max. rozměrech v úrovni 1.NP 20,10 m x 61,30 m, bude umístěna na poz.č.parc. 381/1 tak, že severní hrana půdorysu bude situována rovnoběžně se severní hranicí poz.č.381/1 ve vzdálenosti min. 3,00 m od této hranice.  

b)      Tribuna bude osazena na kótě ±0,00 = 260,660 m.n.m. (Bpv), bude mít 2 podzemní a 2 nadzemní podlaží. Nad 2.NP bude na úrovni +6,300 (vztaženo k  ±0,00) situována kabina rozhodčích. Objekt bude zastřešen opláštěnou ocelovou příhradovou konstrukcí s vyspádováním plochy směrem k západní fasádě tribuny. Výška západní atiky bude na kótě cca + 10,050 m,  výška východní atiky bude na kótě cca + 11,450 m (vztaženo k  ±0,00).

c)      Vstup pro veřejnost i služební vstup budou na západním průčelí tribuny. Vstupy budou řešeny bezbariérově. Vjezd do podzemních garáží bude situován na severním  průčelí.

d)      Objekt tribuny bude obsahovat: 2.PP-garáže pro 42 vozů; 1.PP–garáže pro 10 vozů; technické a provozní zázemí objektu, 1.NP–vstupní prostory, tribuny, restaurace, byt správce, provozní zázemí; 2.NP–prostor pro klubové návštěvníky.

 

Sportoviště  budou situována při východní straně tribuny a budou obsahovat ovál závodní dráhy pro psí dostihy s podélnou osou ve směru sever-jih situovanou rovnoběžně s východní fasádou tribuny, vnější rozměry oválu budou cca 175 x 95 m;  severní vrchol oválu bude od severní hranice poz.č.parc. 381/1 vzdálen min 4,4.m (měřeno na ose oválu). Do tohoto prostoru budou dále vepsána po obvodu dostihové  dráhy bruslařská dráha a uvnitř bude travnatá plocha , kde budou řešena hřiště pro míčové hry.

 

Opěrná zeď při jižním okraji oválu závodní dráhy, bude umístěna opěrná zeď šířky cca 70 cm s proměnlivou výškou, která povede přibližně po vrstevnici na kótě  261,00 m n.m. Bpv a bude ukončena  při východní hranici poz.č.381/1.

 

Komunikace a zpevněné plochy:

a)      Sportovní areál bude dopravně napojen na stávající bezejmennou komunikaci na poz.č.parc. 482/2 novou účelovou komunikací min. šíře  4,5 m na poz.č.384/2 a 381/1, která se napojí na stávající komunikaci cca 27 m jižně od vyústění této komunikace na ulici Plzeňská.

b)      Při vjezdu na poz.č.381/1 bude situována Křižovatka ve tvaru „T“. Severovýchodním ramenem nové komunikace bude zajištěn příjezd na povrchová parkovací stání severně od tribuny v počtu 56 stání (z toho  budou 3 stání rozšířena). Jihovýchodním směrem od „T“ křižovatky povede rampa se sklonem 17% min. šíře 4,0 m do garáží ve 2.PP objektu.

c)      Z povrchového parkoviště bude zajištěn vjezd do garáží v 1.PP a vjezd pro obsluhu a zásobování objektu.

d)      Při jižním okraji nové příjezdové komunikace bude zřízen chodník min. šíře 2,0 m.

 

Napojení na inženýrské sítě :

a)      Vodovod – zásobování objektu pitnou vodou bude zajištěno přípojkou DN 50 napojenou na přeložku vodovodního řadu DN 200 uloženou rovnoběžně s východním průčelím tribuny.

b)      Požární voda – přívod požární vody bude zajištěn z venkovního požárního hydrantu osazeném na vodovodním řadu DN200

c)      Kanalizace – Splaškové vody budou odvedeny novou přípojkou jednotné kanalizace DN 200 do stávajícího jednotného kanalizačního řadu  800/1430 v ulici Plzeňská.

d)      Kanalizace dešťová - část dešťových vod z části zastřešení (plocha 325 m2) a zpevněných ploch budou odvedeny novou přípojkou jednotné kanalizace DN 200 do stávajícího jednotného kanalizačního řadu  800/1430 v ulici Plzeňská, dešťové vody ze zastřešení tribuny (plocha 1420 m2) budou odvedeny do podzemní akumulační nádrže, dešťové vody ze závodní dráhy, zelených ploch a přepad z akumulační nádrže budou odvedeny do retenční nádrže o půdorysných rozměrech cca 11 x 3,3m a o objemu cca 50 m3 v SV části pozemku č.parc. 381/1 a dále využity k závlahám areálu. Nevyužité dešťové vody z retenční nádrže budou odváděny do Motolského potoka.

e)      Plynovod – zásobování objektu plynem bude zajištěno novou přípojkou napojenou na NTL plynovodní řad PE 110 v ulici Nad Hliníkem.  

f)        Elektro - silnoproud – na hranu poz.č.parc 381/1 bude do oplocení osazena RIS 4, do které bude zatažen stávající kabel AYKY 3x185+95 mm2  TS 3456 – RIS 87. Z TS 3456bude položen nový kabel AYKY 3x185+95 mm2  a napojen do nové RIS 4

g)      Vytápění: zdrojem tepla a teplé užitkové vody bude vlastní plynová kotelna o celkovém výkonu 281 kW v 1.PP objektu tribuny.

h)      Telefon – napojení objektu bude provedeno z připojovacího bodu TEL, ze sítě TO2 ve stávající trase sdělovacích kabelů v chodníku při obrubníku ulice Plzešká. Napojovací bod bude nově zřízen na hraně poz.č.parc. 381/1 vedle nově navržené skříně RIS4.

 

7.      Přeložka části veřejného vodovodního řadu DN 200: veřejný vodovodní řad, který  z ulice Plzeňská odbočuje jižním směrem a je veden přibližně při západní hranici poz.č.381/1, bude přeložen do nové trasy tak, že cca 10 m za odbočkou z ul. Plzeňská bude trasa vedena rovnoběžně s Plzeňskou směrem východním cca 35 m, dále bude otočena kolmo směrem jižním a povede podél průčelí navrhované tribuny v délce cca 120 m, kde se protne s původní trasou a napojí se na ni.

 

8.      Souběh a křížení navrhovaných tras kabelů se stávajícími i navrhovanými inženýrskými sítěmi bude provedeno v souladu s ČSN 736005, zvláště pak s údaji uvedenými v její tabulce č.1 a dále  s dohodami a podle podmínek  správců těchto sítí.

  

9.      Projektová dokumentace  stavby (PDS) bude mj. :  

a)      Zpracována v souladu s požadavky zák.č.258/200 Sb., v platném znění, požadavky prováděcích předpisů, nařízení ES č.852/2004 o hygieně potravin a nařízení ES178/2002 zákon o potravinách.

b)      Obsahovat projekt vegetačních (sadových) úprav, do kterých budou zahrnuty výsadby druhů dřevin vhodné pro hnízdění a jako zdroj potravy projednaný s OOP MHMP.

c)      Obsahovat návrh opatření podle ust. čl.4.4 "Ochrana nových staveb na střední radonovém riziku“ normy ČSN 730601 – Ochrana staveb proti radonu v podloží.

d)      Obsahovat výpočet maximálního odtoku dešťových vod z retenční nádrže, který nepřesáhne hodnotu Qo = 10l/s.

 

Projektová dokumentace k organizaci výstavby bude vypracována tak, aby bylo zajištěno, že:

-          bude obsahovat návrh dopravních tras staveništní dopravy vč. návrhu úprav komunikací dotčených staveništní dopravou po dokončení stavby

-          po dobu realizace bude zajištěna dopravní obsluha přilehlých objektů, přístup k uličním hydrantům a armaturám inženýrských sítí

-          budou dodržovány zásady ochrany životního prostředí okolní obytné zástavby a budou navržena účinná opatření k minimalizaci negativních vlivů (hluk, vibrace, prašnost) při realizaci stavby

-          stavba bude věcně a časově koordinována se stavbami a činnostmi sdělenými odborem koordinace Technické správy komunikací hl. m. Prahy,  

-          stavba bude věcně a časově koordinována s provozovateli elektronických podzemních vedení, zejména  Sitel, spol. s .r.o., (trasa SITEL 2121)  

 

  

Odůvodnění:

 

Žadatel, společnost CZECH INTERNATIONAL a.s., se sídlem Havířov-Suchá, U pošty 2, IČO 26870142, zast. na základě plné moci ing. Petrem Klasem, (dále jen „žadatel“) podal dne 28.6.2007 žádost o vydání územního rozhodnutí o umístění stavby tak, jak je uvedeno  ve výrokové části.

  

Stručná charakteristika stavby:

Sportovní areál – tribuna

                            závodní dráhy (psí dostihy, bruslařská)

                            hřiště pro míčové hry

                            42 stání v garážích + 56 na poz. stavby

 

Projektant:         Ing.arch. Pavel Bednařík

                          autorizovaný architekt  ČKA 03 185

 

Datum zpracování dokumentace: 03/2007

  

 

Stavební úřad dospěl k závěru, že stavba bude projednána v územním řízení, neboť nesplňuje podmínky ustanovení § 96, odst.4) pro vydání územního souhlasu, protože bylo třeba stanovit podmínky pro realizaci vyplývající ze stanovisek a vyjádření dotčených orgánů a ani nesplňuje podmínky ustanovení § 95 stavebního zákona pro zjednodušené územní řízení, protože nebyly doloženy souhlasy účastníků řízení.

 

Územní řízení ve věci návrhu na umístění stavby uvedené ve výroku bylo zahájeno dnem podání návrhu, dne 28.6.2007.

 

Odbor územního rozhodování Ú MČ Praha 5 oznámil v souladu s § 87 stavebního zákona zahájení územního řízení opatřením čj. OUR.Mot.p.376-918/07-Za-ozn účastníkům řízení podle § 85 a dotčeným orgánům. K projednání žádosti nařídil veřejné ústní jednání, které se uskutečnilo dne 4.9.2007 na Ú MČ Praha 5 a zároveň vyzval žadatele, aby bezodkladně zajistil vyvěšení informace o svém záměru a o tom, že podal žádost o vydání územního rozhodnutí o umístění stavby „Víceúčelový sportovní areál Motol“. Účastníci řízení byli současně upozorněni, že své námitky a připomínky mohou uplatnit nejpozději při ústním jednání, jinak k nim nebude přihlédnuto.

 

Dne 26.7.2007 bylo stavebnímu úřadu pod č.j.1025/07 doručeno sdělení o splnění požadavku na umístění informace na místě stavby doloženou fotodokumentací.

 

Informace o podání návrhu na vydání územního rozhodnutí ve výroku uvedené stavby byla ve smyslu § 70 odst. 2 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, opatřením čj. OUR.Mot.p.376-918/07-Za-ozn /OS ze dne 9.7.2007 zaslána občanským sdružením přihlášeným u odboru územního rozhodování ÚMČ Praha 5, v jejichž předmětu činnosti je ochrana přírody a krajiny.

 

Oznámení o účastenství v územním řízení bylo oznámeno občanským sdružením Občanské sdružení na ochranu Prokopského a Dalejského údolí.  

 

Oznámení o zahájení územního řízení bylo zveřejněno na úřední desce Městské části  Praha 5 od 23.7.2007 do 8.8.2007.

 

Dotčené správní úřady byly o zahájení územního řízení a konání ústního jednání informovány opatřením č.j OUR.Mot.p.376-918/07-Za-ozn ze dne 20.7.2007. Ve stanovené lhůtě nesdělily dotčené úřady k návrhu žádné stanovisko.

 

  

Žádost byla doložena (i v průběhu řízení) těmito doklady, vyjádřeními a stanovisky:

 

-          Vyjádření hygienické stanice – vydal Městský hygienik pod čj. Z.HK/4810/54810/06/Fi dne 26.2.2007, Z.HK/1581/51581/06/Fi dne 25.4.2007

-          Vyjádření orgánu požárního dozoru – vydal Hasičský záchranný sbor hl.m.Prahy pod čj. HSAA-5005-1035/ODVS/2007 dne 27.4.2007 a HSAA-13156/2281-ODVS-2006 dne 25.9.2006

-          Vyjádření Městské veterinární správy v Praze – č.j.1829/06 ze dne 17.10.2006

 -          Vyjádření orgánu dopravy – vydal odbor dopravy MHMP – pod čj.MHMP-474820-1/2006/DOP-04/Jv ze dne 8.2.2007, MHMP-455440/2006/DOP-02/Re ze dne 13.12.2006,ODŽ Ú MČ Praha 5 dne 21.6.2007  pod čj.ODŽ/2/2007/1516/Rů 

-          Vyjádření orgánu památkové péče – vydal  odbor památkové péče MHMP čj. MHMP 341428/2006/Dan dne 26.10.2006  

-          Vyjádření orgánu ochrany životního prostředí  – vydal odbor životního prostředí MHMP  pod čj. S-MHMP-335753/2006/1/OOP/VI dne 18.10.2006, S-MHMP-443108/2006/1/OOP/VI dne 6.12.2006, S-MHMP-213240/2007/1/OOP/VI dne 2.7.2007, S-MHMP-116980/2007/1/OOP/VI dne 9.5.2007, S-MHMP-299853/2007/1/OOP/VI dne 28.8.2007, S-MHMP/OOP/209927/XI/529/06/Noh dne 14.6.2006,  S-MHMP/OOP/423816//06/XI/368/07/Noh dne 26.4.2007,  S-MHMP/416221/OOP/XI/1035/06/Bak/Pk  dne 30.11.2006    

-          Vyjádření orgánu ochrany přírody a krajiny, orgánu odpadového hospodářství - vydal odbor dopravy a ochrany životního prostředí Ú MČ Praha 5 pod čj. ODŽ/81117/06/204/votro dne 13.10.2006, ODŽ/16879/07/Křeh dne 20.2.2007, p.m. 3.4.2007      

-          Vyjádření orgánu ochrany obyvatel – vydal odbor krizového řízení MHMP pod čj. S-MHMP 414809/2006 dne 29.11.2006

-          TSK hl.m.Prahy, svodná komise – technické stanovisko čj. 3019/06/220/Ve ze dne 23.11.2006

-          TSK hl.m.Prahy - koordinační vyjádření  čj. 2376/06/260/An ze dne 13.10.2006

-          Dopravní podnik hl.m.Prahy – stanovisko čj.100130/43Mo1457/3267 ze dne 13.11.2006

-          Policie ČR, Dopravní inspektorát – vyjádření k projektové dokumentaci čj. PSP-1899/DI-4-2006 ze dne 7.12.2006

-          Povodí Vltavy,s.p.–vyjádření čj.2006/58960/263 ze dne 15.12.2006

-          Stanovení radonového indexu – vypracoval RNDr. Soňa Chalupová, GGS Radon, Nad Veselou 771, Beroun 3

 

Návrh byl dále doložen stanovisky těchto správců inženýrských sítí:

 

-          PVS, a.s. – vyjádření čj. 4767/06/2/02 ze dne 28.6.2006

-          VEOLIA voda,– vyjádření čj. PVK 33277/06/OTPČ, PVK33614/06/OTPČ ze dne 2.1.2007

-          Pražská teplárenská, a.s. – vyjádření čj.OÚ/4009/06/EPu ze dne 11.12.2006

-          Pražská plynárenská, distribuce a.s.–vyjádření k dokumentaci pro územní řízení  čj. 22209/Re/OSDS/06 ze dne 16.11.2006

-           Pražská plynárenská,a.s.–souhlas s odběrem čj. 7470/06M ze dne 15.11.2006

-          Telefónica O2 , a.s. – stanovisko čj.202701/06/CPH/VV0 ze dne 28.11.2006 + razítko na situaci

-          PRE, a.s. – vyjádření k dokumentaci  čj. S 24300/ 2829/06/Vi ze dne 2.10.2006

-          KOLEKTORY PRAHA a.s., - vyjádření ze dne 17.1.2007 razítkem na situaci

-          ČEZnet, skupina ČEZ,a.s. – vyjádření čj. 1236 ze dne 3.5.2007 razítkem na situaci

-          ČEPS, a.s. – vyjádření ze dne  2.5.2007 razítkem na situaci

-          České radiokomunikace, a.s. – vyjádření čj. ÚTS/P26931/07/DH ze dne 28.2.2007

-          ČD-Telematika, a.s.. - vyjádření ze dne 7.5.2007 razítkem na situaci

-          ELTODO-CITELUM, s.r.o. – vyjádření ze dne 9.2.2007 razítkem na situaci

-          Dial Telecom – vyjádření ze dne 24.5.2007 razítkem na situaci

-          TES Wireles s.r.o.,  - vyjádření ze dne 16.1.2007 razítkem na situaci

-          Karneval Media s.r.o.,  - vyjádření čj. R0125/2007 ze dne 16.1.2007 razítkem na situaci

-          STE – sdělovací dálkové kabely – vyjádření ze dne 19.9.2006 razítkem na situaci

-          CentroNet, a.s. – vyjádření ze dne 8.1.2007 razítkem na situaci

-          GTS Novera, a.s. – vyjádření ze dne  19.9.2006 razítkem na situaci

-          Letiště Praha, s.p. – vyjádření č.j. RSM/4156/07/IRS/KPC/KR ze dne 18.5.2007+razítko na situaci  

-          Ministerstvo vnitra – vyjádření ze dne 11.10.2006 razítkem na situaci

-          Memorex Telex Communications CZ, a.s -vyjádření ze dne 16.1.2007 razítkem na situaci

-          Vodafone, a.s. – vyjádření ze dne 25.9.2006 razítkem na situaci

-          T-Systems Pragonet, a.s.–vyjádření  čj.20986/06-9 ze dne 19.9.2006 

-          Sitel, s.r.o. – vyjádření čj.2105-07 ze dne 2.5.2007  

-          Suptel a.s. – vyjádření č.j.1193/07 ze dne 7.6.2007+razítko na situaci

-          VUSS – vyjádření čj. ÚP/888-17/07 ze dne 6.6.2007 razítkem na situaci

-          Telia Sonera International Carrier CR,a.s.–vyjádření čj.1485-07 ze dne 2.5.2007 razítkem na situaci 

-          UPC Česká republika, a.s. – razítko na situaci ze dne 16.5.2007

-          TISCALI Telekomunikace a.s. – vyjádření ze dne 3.10.2006 razítkem na situaci

-          T-Mobile, a.s. - vyjádření ze dne 22.5.2007 razítkem na situaci

 

Stavební úřad zajistil vzájemný soulad předložených stanovisek a připomínek dotčených orgánů státní správy vyžadovaných zvláštními předpisy, a zahrnul je do podmínek rozhodnutí.

 

Soulad s veřejným zájmem:

Navrhované umístění je v souladu s územním plánem sídelního útvaru hlavního města  Prahy, v platném znění změny závazné části ÚP SÚ hl. m. Prahy schválené změnou Z1000/00 neboť se jedná o stavbu sportovního areálu vč. napojení na komunikaci a inž.sítí, která se nachází:  

Při severním okraji pozemků stavby, při ulici Plzeňská, je pozemek 381/1 z malé části  v pásu určeném pro funkční využití  IZ – izolační zeleň - Zeleň s ochrannou funkcí, oddělující plochy technické a dopravní infrastruktury od jiných funkčních ploch s určené pro výsadby dřevin a travní porosty. Doplňkové funkční využití: Drobné vodní plochy, cyklistické stezky, jezdecké stezky, pěší komunikace a prostory, nezbytná plošná zařízení a liniová vedení technického vybavení. V této ploše se neumísťují žádné stavby. V této funkční ploše se žádné stavby neumísťují.   

Dále směrem jižním se pozemek 381/1 nachází v území SV - C všeobecně smíšené  - území sloužící pro umístění polyfunkčních staveb nebo kombinaci monofunkčních staveb pro bydlení, obchod, administrativu, kulturu, veřejné vybavení, sport a služby všeho druhu, kde žádná z funkcí nepřesáhne 60 % celkové kapacity území vymezeného danou funkcí s funkčním využitím mimo jiné pro sportovní zařízení a doplňkovým využitím pro drobné vodní plochy, zeleň, cyklistické stezky, pěší komunikace a prostory, komunikace vozidlové, nezbytná plošná zařízení a liniová vedení TV, parkovací a odstavné plochy, garáže. Míra využití území byla stanovena indexem „C“ (koeficient podlažních ploch KPP=0,5 max; koeficient zeleně KZ=0,3 min.)  Protože do této funkční plochy zasahuje pouze severní okraj závodní dráhy a některé inženýrské sítě, stavební úřad výpočet stanovených koeficientů nepožadoval. 

Největší část pozemků 381/1, 376, 377, 378, 379 a 380 se nachází v ploše SP –sportu - Území sloužící pro umístění staveb a zařízení pro sport a tělovýchovu s funkčním využitím mimo jiné pro: Krytá i otevřená sportovní zařízení, klubová zařízení, zařízení veřejného stravování, služební byty2 pro uspokojení potřeb území vymezeného danou funkcí (to vše související s vymezeným funkčním využitím a zároveň to vše do souhrnného rozsahu 20% plochy území vymezeného danou funkcí). Doplňkové funkční využití: Vodní plochy, zařízení sloužící pro obsluhu sportovní funkce vodních ploch, zeleň, cyklistické stezky, pěší komunikace a prostory, nezbytná plošná zařízení a liniová vedení TV. Parkovací a odstavné plochy, garáže pro osobní automobily, komunikace vozidlové (to vše pro uspokojení potřeb území vymezeného danou funkcí). Výjimečně přípustné funkční využití: Jako výjimečně přípustné bude posuzováno překročení kapacitních limitů zařízení obchodních a ubytovacích a umístění souvisejících funkcí nesportovního charakteru  nad souhrnný rozsah 20 % plochy území vymezeného danou funkcí.  

S funkčním využitím podle ÚPn je navrhovaná stavba v souladu.

 

Stavební úřad posoudil soulad stavby s obecnými technickými požadavky na výstavbu stanovenými vyhláškou č. 26/1999 Sb. hl. m. Prahy, o obecných technických požadavcích na výstavbu v hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, se závěrem, že stavba je s touto vyhláškou v souladu, zejména:

s čl. 4, odst. 1,2, 10,11

Po posouzení návrhu, při kterém stavební úřad vycházel z předložené projektové dokumentace, ze znalosti místa stavby a z ortofotodokumentace, bylo konstatováno, že začlenění navrhované stavby  do urbanistického prostředí v lokalitě lze posoudit jako harmonické. Navrhovaná stavba respektuje omezení vyplývající z právních předpisů chránících veřejné zájmy. Dotčené správní orgány se k umístění stavby kladně vyjádřily a podmínky, na něž svůj souhlas případně vázaly, byly zahrnuty do podmínek tohoto rozhodnutí. Návrh stavby je zpracován tak, aby umístěním stavby a jejím následným provozem nebylo nad přípustnou míru obtěžováno okolí. Napojení stavby  na stávající komunikaci a na technickou infrastrukturu  odpovídá  funkčnímu využití území  tak, jak je stanoveno územním plánem hl.m. Prahy.  

s čl.7,odst. 1

Stavba se umisťuje na pozemcích,  které se nalézají:

Na území přírodního parku Košíře-Motol a v ochranném pásmu pražské památkové rezervace. Návrh stavby byl z hlediska ochrany životního prostředí, ochrany přírody a krajiny kladně posouzen odborem ochrany prostředí MHMP a odborem dopravy a ochrany životního prostředí Ú MČ Praha 5, ve věci proběhlo také zjišťovací řízení se závěrem, že stavba „Víceúčelového sportovního areálu Motol“ nemá významný vliv na životní prostředí a nebude posuzován podle zákona č.100/2001 Sb., v platném znění. Z hlediska památkové péče byl návrh posouzen příslušným orgánem památkové péče jako přípustný bez podmínek.

s čl. 8, odst.1,2

Stavba je umístěna tak, že splňuje zejména požadavky urbanistické, architektonické, životního prostředí, hygienické, bezpečnostní.

s čl.9, odst.2

Návrh vyhovuje požadavku na kapacitně vyhovující připojení staveb na pozemní komunikace. 

s čl.10, odst. 1,3

Doprava v klidu odpovídá velikosti, funkci i poloze stavby v rámci hl.m.Prahy.

s čl.13

Architektonické ztvárnění a materiálové řešení stavby je v souladu s jejím významem a umístěním; stavba vhodně reaguje svým urbanistickým a architektonickým řešením na charakter a strukturu stávající zástavby.

s čl. 51

Tribuna bude situována a vybavena v souladu s požadavky čl.51 vyhl.( (bezpečnostní, únikové cesty na volné prostranství , byl stanovem maximální limit návštěvníků.

 

 Navrhovaná stavba je v souladu s vyhláškou č. 369/2001 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace, a to zejména s § 5 odst. 2, neboť z celkového počtu 37 parkovacích  stání jsou určena 2 stání pro vozidla osob s omezenou schopností pohybu, vstupy do objektu budou řešeny bezbariérově.

 

Navrhovatel předložil doklad o stanovení radonového indexu pozemku podle § 6 odst. 4 zákona č. 18/1997 Sb., o mírovém využívání jaderné energie a ionizujícího záření (atomový zákon) a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Navrhovaná stavba obsahuje pobytové místnosti a nachází se na pozemcích se středním radonovým indexem. Stavba bude vyžadovat ochranná opatření proti pronikání radonu z podloží do objektu ve smyslu ČSN 73 0601.

 

Návrh na umístění stavby je rovněž v souladu s požadavky zvláštních předpisů, podle nichž posuzují návrh dotčené orgány. Výše uvedená předložená stanoviska dotčených orgánů byla souhlasná. Stanoviska dotčených orgánů byla zkoordinována a jejich požadavky, které již nevyžadovaly úpravu návrhu, byly zahrnuty do podmínek tohoto rozhodnutí. 

 

Účastníci řízení:

Podle  § 85 odst. (1) jsou účastníky řízení: a) žadatel, b) obec, na jejímž území má být požadovaný záměr uskutečněn.

Podle  § 85 odst. (2) jsou účastníky řízení: a) vlastník pozemku nebo stavby, na kterých má být požadovaný záměr uskutečněn, nebo ten, kdo má jiné věcné právo k tomuto pozemku nebo stavbě, nebo jde-li o případ uvedený v písmenu d), b) osoby, jejichž vlastnické nebo jiné právo k sousedním stavbám anebo k sousedním pozemkům nebo stavám na nich může být územním rozhodnutím přímo dotčeno, c) osoby, o kterých tak stanoví zvláštní právní předpis, d) společenství vlastníků jednotek podle zvláštního právního předpisu; v případě, že společenství vlastníků jednotek podle zvláštního právního předpisu nemá právní subjektivitu,vlastník, jehož spoluvlastnický podíl na společných částech domu činí více než jednu polovinu. 

S ohledem na shora citovaná ustanovení stavebního zákona, určil odbor územního rozhodování jako účastníky řízení:

podle § 85 odst. (1) - žadatele společnost CZECH INTERNATIONAL a.s., hl.m.Praha zast. MHMP ÚRM a MČ Praha Praha 5, zast. starostou.

podle § 85 odst. (2), písm. a) – hl.m.Praha zast. OSM j a MČ Praha 5, zast. OSM, jako vlastníci poz.dotčených stavbou,

podle § 85 odst. (2), písm. b) - vlastníci sousedních pozemků , kterými jsou hl.m.Praha  a MČ Praha 5,

podle § 85 odst. (2), písm. c) - občanská sdružení, která se jako účastníci řízení přihlásila – Společnost pro ochranu Prokopského a Dalejského údolí.

  

Zahájení řízení:

Územní řízení ve věci návrhu na umístění stavby uvedené ve výroku bylo zahájeno dnem podání návrhu, dne 28.6.2007.

Informace o podání návrhu na vydání územního rozhodnutí ve výroku uvedené stavby byla ve smyslu § 70 odst. 2 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, opatřením čj.OUR.Mot..p.376-918/07-Za-ozn/OS ze dne 9.7.2007 zaslána občanským sdružením přihlášeným u odboru územního rozhodování ÚMČ Praha 5, v jejichž předmětu činnosti je ochrana přírody a krajiny. Oznámení účastenství v řízení bylo sděleno sdružením  Společnost pro ochranu Prokopského a Dalejského údolí.

Odbor územního rozhodování Ú MČ Praha 5 oznámil zahájení územního řízení opatřením čj. OUR.Mot..p.376-918/07-Za-ozn ze dne 20.7.2007 všem dotčeným orgánům státní správy a všem známým účastníkům a nařídil ústní jednání na den 4.9.2007. Současně byli účastníci upozorněni, že své námitky a připomínky mohou uplatnit nejpozději při ústním jednání, jinak k nim nebude přihlédnuto.

Ve stanovené lhůtě nesdělily dotčené orgány státní správy k návrhu žádné stanovisko.

Ve stanovené lhůtě ani při ústním jednání, které se uskutečnilo dne 4.9.2007 v budově úřadu Městské části Praha 5 a z jehož průběhu byl sepsán protokol, nebyly uplatněny námitky účastníků řízení.

S přihlédnutím k výsledkům územního řízení Úřad MČ Praha 5, odbor územního rozhodování  rozhodl, jak je uvedeno ve výrokové části.

 

Upozornění:

Stavební úřad upozorňuje na povinnosti vyplývající z ustanovení § 10 až § 16 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, ve znění pozdějších předpisů.

Toto rozhodnutí platí 2 roky ode dne, kdy nabylo právní moci, nepozbývá však platnosti, pokud v této lhůtě bude požádáno o stavební povolení. Územní rozhodnutí pozbývá platnosti dnem, kdy stavební úřad obdrží oznámení navrhovatele nebo jeho právního nástupce o tom, že upustil od záměru, k němuž se rozhodnutí vztahuje.

 

Poučení  o odvolání

Proti tomuto rozhodnutí se mohou účastníci řízení odvolat v souladu s § 82 zákona č.500/2004 Sb. do 15 dnů ode dne jeho oznámení. Odvolání se podává u Úřadu MČ Praha 5, odboru územního rozhodování, s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal stavebnímu úřadu a aby každý účastník dostal jeden stejnopis.

Odvolání bude postoupeno Magistrátu hl.m.Prahy, odboru stavebnímu, Jungmannova 29, Praha 1, k rozhodnutí.

        Odvolání se podává s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal správnímu orgánu a aby každý účastník dostal jeden stejnopis. Nepodá-li účastník potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je správní orgán na náklady účastníka.

  

 

 

                                                                                      Ing.arch. Eva Čechová

                                                                                            vedoucí odboru

 

 

Za vydání rozhodnutí byl vyměřen správní poplatek podle pol. 18, zákona č.634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve výši 1000,- Kč, který byl uhrazen dne 12.9.2007.

 

Přílohy:

(pro žadatele) po právní moci rozhodnutí

-  koordinační situace  na podkladu katastrální mapy v měřítku 1:1000