Pressrelease WGRF
 

Švédsko převzalo roli generálního sekretáře WGRF

 

Prezident World Greyhound Racing Federation, paní Jan Wilson, jmenovala pana Lars Wicandera ze Švédska
do funkce Generálního sekretáře Federace.

 

Pan Wicander dlouhodobě působí v oblasti závodů chrtů a je švédským představitelem ve Výkonné radě  World Greyhound Racing Federation.

 

Pan Wicander byl osloven chrty od roku 1966 kdy uviděl jeho první určitou etnickou skupinu, Open skandinávské Derby v Stockholmu, s týmem chrtů, které Irský Greyhound Board poslal soutěžit v Švédsku. Stal se členem švédského Greyhound Boardu v roce 1976 a byl prezidentem Greyhound Board od roku 2004.  Vice-Prezidentem WGRF byl od roku 2003.

 

Paní Wilson řekla, že pan Wicander pokračuje od vynikající a oddané službě WGRF předchozím generálním tajemníkem, panem Seanem Collinsem z Irska. Pan Collins je generální tajemník organizace téměř dvacet let,
a byla nápomocen dohlížením a radou v mnohých změnách v závodech chrtů které nastaly během té doby.

Pan Collins zvláště byl činný a dodával ducha řadě zemí k tomu, aby připojila se k Federation a jednala podle pravidel, která jsou formulovaná pro mezinárodní kroky Greyhound Racing. 

Pan Collins opustí Federation ve vynikajícím tvaru, a jeho dlouhodobý významný přínos nebude  zapomenut.

 

Veškerá korespondence a dotazy týkající se World Greyhound Racing Federation nyní by měla být nasměrovaná k panu Lars Wicanderovi, Švédsko.

 

© Česká Greyhound Dostihová Federace ©
ČGDF / CGRF