TRAGÉDIE NA PRASKAČCE !!!

- obraz o rozvodu chrtů

 

Zhruba po půlroční niterné rozervanosti mistr F.R.Čech domaloval nové své dílo s tématikou chrt. Když se mistr dověděl
o nevěře greyhoundí novomanželky Krejzinky, kterou s Aldíkem osobně sezdával za účasti svědků – umělců - paní Uršuly Klukové a pana Jaroslava Sypala  – nedalo mu vnitřní jeho umělecké nutkání, nežli své zklamání vyjádřit v novém uměleckém díle.

 

Své vnitřní hoře a zklamání nad tím, že štěňátka novomanželů nakonec nebudou, přetavil umělec do nového díla naivního umění - obrazu s názvem Rozvod Alda a Krejzinky.

 

Toto své nové dílo, na kterém ještě nedoschly barvy, předal včerejšího dne v sídle naší federace spolu s certifikačním listem.

Jeho slavnostní odhalení proběhne zřejmě na dostihovém dni Greyhound´s Day za účasti samotného umělce.

 

Pamětníkům nemusíme připomínat, že ženich Aldo se zavázal přinést své nevěstě úctyhodné věno a platit svým potomkům alimenty do doby, nežli budou moci opustit své rodné sídlo. Ženich také vystrojil slavnostní raut, nevěsta rozdávala mezi diváky svatební koláčky. Oba novomanželé byli slavnostně vystrojeni, zrovna tak, jako jejich auta svatebního průvodu.

 

Tisk rozmázl tuto část našeho dostihového dne nejvíce a svatba chrtů se vším všudy a s  účasti umělců byla opravdovým soustem pro různá média. Nevěsta – greyhound Krejzinka se svatebním čepcem a ženich greyhound Aldo s oblekovým motýlkem a buřinkou – se stali opravdovými celebritami.

Na slavná manželská štěňátka netrpělivě čekali neméně slavní budoucí majitelé – celebrity české scény.

 

 „Sňatky z rozumu bývají jedny z nejpevnějších", prohlásil tehdy oddávající F.R.Čech.

Jak vidno – nebývá tomu tak vždy. Nevěsta šla zřejmě za hlasem svého srdce, nikoli rozumu. Ze své lásky povila několik nemanželských, ale velice krásných levobočků - nádherných štěnátek.  

 

To se i v životě lidí stává. Aldo však míní, že k aktu manželství přistoupil čestně a se vší vážností a že se jeho manželka  měla s ním nejdříve rozvést a dosud se cítí velice zhrzen.

(O tchánovi a tchyni nemluvě – investovali do sňatku příliš mnoho nadějí a i financí). 

Držme jim a zejména zhrzenému Aldovi palce, aby psychicky unesl  ještě jednu a snad poslední již připomínku odmítnutí jeho vlastní novomanželkou– nové umělecké dílo s názvem Rozvod Alda a Krejzinky. 

 

Staré – li zašlo, novému žijme! – píše F. R. Čech ve svém certifikačním listu ke zmíněnému  obrazu, když nabádá k zapomnění na tragédii, která se udála na Praskačce a vyzývá k novým nadějím, které dává budoucnost v Praze Motole.

 

Tak už to s umělci bývá. Realitu, byť by byla krutá, taví ve svém uměleckém nitru, trápí se a ničí za nás všechny, až vnitřní přetlak gejzírem vytryskne ven a přetaven zůstane v novém uměleckém díle, které potěší nás všechny a dá tušit zapomnění
a novou budoucnost.


Více o obraze prozrazovat nebudeme – počkejme si slavnostního odhalení mistrova díla na závodišti Praskačka.
 

Na Aldíkova štěnátka !!! Neštěstí, štěnátka nebudou Ženich Aldo Rozvod Alda a Krejzinky

© Česká Greyhound Dostihová Federace ©
ČGDF / CGRF