JARNÍ CENA 2007

10. stránka

Na obálce dostihového programu dne byl tento obrázek s tímto textem - viz obrázek vpravo.

Nakonec, jak víme, frekventovanější „závodní stroj“ tohoto dostihového dne bylo Ferrari. Musíme smeknout nad tím, v jak krátkém čase dokázali ti  kteří dostihové dny produkují zajistit vše potřebné, aniž měli možnost se předem příliš domlouvat.
Zajistit v krátkém čase auto Ferrari, to není jen tak - pro nikoho.

Jak jsme si mohli zjistit v zastoupení Ferrari v Praze,  auto Ferrari si mohou pořídit občané, kteří prokáží solventností, prokáží se čistým výpisem z obchodního rejstříku a určitým společenským postavením.  (Vybírají si, kdo se smí v jejich „díle“ prohánět!)

A i když by splnili všechna tato kritéria, a položili například peníze „na stůl“, v případě Ferrari F 430 Spider F1 to činí více než šest milionů, počkají si na své vozidlo až dva roky. Ferrari se vyrábí v limitovaných sériích.

Dověděli jsme se také, jak doslova „létala originální trička firmy Ferrari“ z jednoho konce republiky na druhý, aby mohly být potištěny s náležitými texty. Jak se vybíralo dárečkové odění, zjišťovaly míry. Jak se dotyční museli doslova „poprat“ s tím, že žádná z tiskáren nechtěla zakázku s tak krátkým termínem a s tak malým nákladem - k potisku vůbec vzít.

Také jsme se dověděli to, jak ochotně noví majitelé štěnátek zahájili přípravy na „Christening Party“.
Sháněly se „Rychlé špunty“ – jak jinak než v barvě Ferrari, dort v barvě Ferrari.  Připravovalo se slavnostní menu a paní Iveta Zámečníková dokonce osobně napekla skvělé buchty a další laskominy. Ty buchty – ty tedy byly! Někteří vyjádřili, že tak skvělé buchty ochutnali naposledy – u své babičky. A generace našich babiček – ta péci tedy fakt uměla. Nutno říci, že to byly křtiny, jak náleží a všichni zúčastnění si to náležitě užili.
Z bílého nosánku „Firsta Rudolfa Co Co bylo vidět, jaké druhy a barvy rtěnek a lesků na rty přítomné dámy používaly. Nosánky v barvě černé to měly trochu jednodušší – nebylo to tak vidět.

Je zřejmé, že i kdyby spojení výkonu štěňátek s akcelerací Ferrari se snad ukázalo v budoucnu jako nepříhodné, (tedy, že špunty z lahví „Rychlých špuntů“ málo bouchaly a nepřejné zlé duchy neodehnaly), spojení  vzácností obou děl, tedy jak k „díla přírody“, tak „díla lidských mistrů“ – přeci jen má své opodstatnění.  Ba dokonce, je víc než zřejmé, že štěňátka budou pro své nové majitele – prostě nade vše, nad všechny poklady světa, a to i tehdy - kdyby „nosili ze školy něco jiného, nežli jedničky“.   

Po skončení dostihů se vyplácely  – všem a bez rozdílu – výhry z minulého dostihu a paušální úhrady nákladů funkcionářům dostihů.

Moderátor oznámil, (tak jako na dostihu minulém), že za dnešní dostih budou finanční včetně finančních výher  vypláceny zase na dostihovém dni následujícím. Kdo si finanční výhry na příštím dostihu nepřevezme, propadnou tyto opět ve prospěch federace.
Koneckonců, finanční výhry v propozicích k dostihům uvedeny nebyly a sponzorem byly přislíbeny náhle, takže jejich fyzické vyzvednutí se uskuteční později. 

Bude-li někdo „mrmlat“, že byl dosud zvyklý přebírat finance ihned po dostihu – nabízíme mu výkon funkce účetní naší federace. Zdarma - jak jinak.  Zasypeme ho všemi dokumenty, fakturami za všechno, co pořádáme, (rauty, občerstvení, tisky, potisky, divadlo, apod.) odpovědností za konto, účetní operace a také odpovědností vůči finančnímu úřadu. Jistě bude tuto práci při svém zaměstnání vykonávat rychleji – a ke spokojenosti všech
.
Nebo mu nabídneme roli sponzora – jistě bude kdykoli připraven včas své peníze rozdat ostatním.


Chtěl by-li někdo „mrmlat“, že příště nemůže – tak za to také nikdo z nás nemůže.
A také nikdo z nás nemůže nosit finance tam a zpět, soustavně je přebírat, hlídat a předávat  – až se někdo uráčí a zase někdy přijde.

Ten kdo pracuje, nebude mít přeci práci navíc jenom proto, že někdo už neví – „co by“.

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©  www.cgdf.cz