April Cup 07
Racing Formule F1

5. Strana
Greyhound - Mix - 525 m
.

A už je to tady!

Moderátor představuje jednotlivé závodníky zmíněného již „hvězdného obsazení“ běhu. Samá esa – odhad výsledku těžký.
Za zvuku jemně nabuzující hudby následují závodčí s chrty startéra do startovního prostoru.
V prostoru diváckém – se napětím téměř nedýchalo.
 
.
Moderátor dostihů a zároveň dostihový manager – „prosvištěl“ na své další pracoviště – k obsluze plenty. Tuto funkci navíc si dobrovolně vybral, neboť byl na posledním tréninku vyhlášen paní Evou Kučerovou – „nejlepším plentařem všech dob“.
Tato funkce se mu moc zalíbila, neboť prý vidí také to, co ostatní příliš vidět nemohou a od té doby ví o jednotlivých startujících psech mnohem víc.

.
„Startér mávl a na trať vylétl zajíc“
– zpívá se ve známé písničce o dostizích.
„A všichni z boxů po něm už jdou – hej“
– pokračuje text této písně.
- A šli.
Jak se komu podařilo vyběhnout, jak se komu podařilo vykličkovat, jak se komu podařilo akcelerovat.
Průběh i výsledek již znáte z úvodní části reportáže.
Fotografové také „dostihovali“, a to z pozice na pozici, aby očekávaný běh chrtů byl řádně dokumentován, dokonce fungovali v jakési vzájemné „v záloze“ – jeden jistil druhého.
 
.
Po doběhu nastalo rozrušení veliké. Napětí z očekávání povolilo a své dojmy sděloval každý každému. Neustále se přítomní vraceli znovu a znovu k jednotlivým fázím dostihu greyhoundů a neustále si osvědčovali, že neuvěřitelně chvíle se jim opravdu nezdály. 
.
Pan Grondol opět „prosvištěl“ od plenty k moderátorskému místu, ale cestou, jak možno na fotografiích níže vidět,  nemohli se dva minout, aby si nejdřív svůj zážitek vzájemně nesdělili.
.
V dekorovacím prostoru se stal z plentaře opět moderátor, a dostihový manager, a také zástupce vlastníka jednoho z běžících chrtů.
Když přišel ke skupince vlastníků chrtů v dekorovacím prostoru, s obdivem pochválil Druppíka Co Co.
Vyslovil, že je vidět, že jde o „profíka“ a že je Druppík zároveň také „liška podšitá“.
Má své „fígle“ a přitom běží „čistě“ – kdo jej tuto fintu naučil?
Obdivem a superlativy k Druppíkovi nešetřil a jeho majiteli ruku podal.  
.
Jeden z fotografů byl poněkud zmaten, když měl dosud za to, že dle dosud znějících slov pana Grondola závod vlastně Druppík vyhrál, neboť při své práci zaujat je zcela technickou přípravou a pracovním nasazením,  takže vlastní závod ani nevidí, pořadí vítězů pak neznaje. 
Ale protože skupina přítomných stále a stále zážitky své si sdělovala, postupně shledal,
že dnes tomu jinak, než obvykle – že neporazitelný dosud Druppík asi první nebude. 

.
Protože mnoho majitelů chrtů personifikuje úspěchy svého chrta, přijímá jeho úspěchy
jako své vlastní - jako kdyby na dráze dostihoval on sám -  je taková chvíle vždy „o tom“, jestli někdo své více či méně valné či nevalné životní úspěchy kompenzuje prostřednictvím svého psa, kdy má jít především o vybití energie psa a pokud možno – bezpečně.
V naší „branži“ můžete běžně zaslechnout větu, např: „ona se má, on jí udělal už dvě Evropy“.Čti správně -  pes „udělal“ majitelce tituly -  JÍ, ne SOBĚ!
 
.
Pan Grondol, a nejen tímto, dokázal, že pokud někdo vítězství psa takto vnímá,
tak potom  jej - se to naprosto netýká

.
Pan Želinský, jsa druhým zástupcem vlastníka vítězného psa, přítomným sdělil, že legenda jménem Co Co - byla, je a zůstane.
Že jednak mohlo jít o pouhou náhodu, která se již nezopakuje a jednak legenda legendou zůstane, i kdyby nastoupili mladší a výkonnější.
Asi stejně, jako když pěvecká hvězda, např. Vondráčková, které už šlapou na paty nějaké Langnerové, apod., legendou navždy zůstane.
.
Pan Grondol dodal, že jak tak Druppíka a Dorotku zná a odhaduje, jen tak to nenechají a máme se zase na co těšit napříště. 
.
Chvíle to byla hezká a „silná“.

.