First Solo Racing
31.03.07
Jak jsme pracovali, někteří relaxovali a někteří se na nic neohlíželi.

První oficiální měřený trénink dostihové sezóny byl spjat s významnou událostí naší členské základny - dva z funkcionářů dostihů a tréninků dosáhli významného životního jubilea. Paní Ing. Věra Babincová, inženýr věd genetických a poradce chovu spolu s panem Jindřichem Erbsem, světovým startérem a tréninkovým specialistou, připravili velkolepou hostinu, jejíž menu bylo  hodno hotelu Ritz.  

Všichni připravili pro jubilanty dárky a různá překvapení, jimiž uctili výše zmíněné, ale i pro další jubilanty, kteří v měsíci březnu narozeniny slavili. Protože těch, kteří ve znamení „ryb“ se narodili, bylo povícero, opravdová „rybí smršť“ se tohoto dne konala. 

Připravili jsme si omezené kapacity účastníků tréninků - nečlenů, ale protože se nám odmítnutých, kteří se do limitu nevešli, zželelo, připravili jsme trénink pro všechny zájemce, ale pouze s jedním během. Jinak bychom měli ze slavnostního oběda asi večeři. A takové pochoutky, jaké byly připraveny, bychom si okorat nenechali.
Jeden ze zájemců na jeden běh nereflektoval a poslal nám SMS zprávu s tímto textem: ...“Mimochodem, na pískové dráze s nekonečným zajícem jsou kapacitní důvody nepřijatelné“. Odpověděli jsme mu: Mimochodem, koukněte na web, jubilea jsou jubilea a kapacity jsou kapacity. A pak druhou SMS: „Pokud chcete zítra dělat startéra, vodiče návnady, časoměřiče, traktoristu, přijďte, budeme tam až do večera.“   

Jubilea byly jubilea a práce nás nikdo nezbavil, neboť kapacity těch, kteří by byli ochotni pracovat, jsou jaksi nízké i dali jsme se s chutí do toho.  

První měřený trénink přinesl překvapení příjemná i nepříjemná, excelovali psi i lidé.
Přišla k nám skupina lidí,  typických znaků, kteří se zřejmě domnívají, že s poplatkem za použití dráhy mohou užívat cokoli k čemukoli a jakýmkoli způsobem.  Typické barvy „myslivečků“ poněkud ustoupily, ale související s tím zřejmě pocit, že se nacházejí někde na „mezi“ - nikoli. Nedodržovali mnozí tréninkový řád, nedodržovali pokyny, vstupovali tam, kde vstup byl pokynem na tabulce zakázán, ničili náš majetek.  Věnovali se fotografování, nikoli svým psům, takže zaměstnávali ostatní účastníky jejich odchytem. Domáhali se vstupu do areálu dávno poté, co tréninkový provoz již byl zahájen a všichni se věnovali své práci. Dva z „whippetářů“ byli přistiženi při tom, jak jejich pejsky nechávali volně „očůrávat“ okrasné keře i květiny, a to v bezprostřední blízkosti kolíčku s nápisem – čůrací kolíčky. Rozlézali se kolem celého oválu, buďto byli téměř každý druhý za „fotografy“, nebo diváky na zcela nevhodných místech a při bězích greyhoundů zvedali své whippety a vykřikovali „kůžička“, kůžička“, namísto toho, aby své psy raději učili klidu, jestliže se jich „kůžička“ netýká a zejména, aby dopřáli běžícímu greyhoundovi klid ke stíhání návnady. Ověšovali se nám při lovení svých foto-úlovků na plot, „vyvěšovali“ tak jeho nosné dráty. Vjeli i s auty do prostoru, ve kterém neměli co dělat. Jedna majitelka whippeta si areál závodiště chrtů zcela zaměnila  s nějakým rekreačním areálem, neboť dopřávala svému dítěti hrátky na naší deponii toho nejjemnějšího písku (v úhrnné hodnotě i s dovozem za 24.000,- Kč), specielně prosetého, který je určen na povrch tělesa dráhy. Když se dítko vydovádělo, vyslala jej tam podruhé. Na „písek“ k nám přišla, ale písek nám ničila. Její obranou byl útok – cože si dovolujeme její výskající ratolest vyvádějící na písku - fotit. (O brigádě, ve které by to ona paní alespoň uklidila - nehovořila.  
Zdržovali se někteří bezdůvodně ve startovacím prostoru, někdy byl problém nafotit majitele startujícího chrta v důstojných kulisách. Někdy byly kulisy i hodně „pikantní“.
Ještě že excelovali i startující psi.

Ale pěkně popořádku....

 

Calida Track H.S.

Can Fly Ticking Timebomb C'est la Vie   Cato Elbony
 

Erbi Co Co

Country Boy H.S. Elita Co Co

Elita Co Co

Crazy Comedy J.J.

První oficiální měřený trénink dostihové sezóny ČGDF sponzorovala věcnými dary paní Ing. Věra Babincová inženýr věd genetických, historička greyhoundů, rozhodčí ČGDF takto: Všichni zúčastnění greyhoundi (včetně veteránů a štěňat, které majitel přiveze s sebou)  obdrželi jako dárek luxusní greyhoundí masážní ručníky, aby si mohli  masírovat svalstvo při závodech,  na výstavě si nablýskali svoji krásnou srst, u již nezávodních kolegů na utření zbytků dobré krmi,  pro puppíci ať si zvykají na masáže (nebo majiteli na obklad).
Členové federace při slavnostním předávání dárku - našeho Greyhound Racing Look.

Bodie Black Arrows

Jejda, whippet bez majitele říká pan Nevrkla. Majitel už si pro něj jde.

Už ho máme a můžeme pokračovat v dostizích.

Bromios Filuta

Ukázka rozfázovaného běhu whippeta Ciryla od Hněvína.

   

Inzaghi ze S.G.

   

Exploze Ticking Timebomb

Startovací prostor

Tiffany
  Končíme  

Pokračování v klubovně federace - viz. Jak jsme oslavovali.