Bagry ŘSD ničí pozemky Greyhoundu na dálnici D1 přes zákaz a rozhodnutí soudu - ČGDF

Dostihy chrtů greyhoundů na dostihové dráze Praskačka   Zrozeni k rychlosti - vlajka České greyhound dostihové federace   Greyhound Racing - vlajka České greyhound dostihové federace

Více - hlavní strana webu České greyhound dostihové federace: www.cgdf.cz

Česká greyhound dostihová federace podporuje svého sponzora!

Bagry ŘSD ničí pozemky Greyhoundu na dálnicí D1 přes zákaz a rozhodnutí soudu

Co takhle bagry postavit na zahrady úředníků ŘSD?

Praha, 04.08.2010

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), jehož zřizovatelem je stát,  využívá pozemky Greyhound Company, a.s (Greyhoundu) přes zákaz a soudní rozhodnutí v této věci. Tisková mluvčí ŘSD využívání pozemků Greyhoundu pro účely stavby Pražského okruhu popírá. Greyhound však předkládá fotografie dokazující opak. Co takhle bagry postavit na zahrady úředníků ŘSD a zničit jim oplocení?


 
Parkoviště těžké techniky ředitelství silnic a dálnic na pozemku Greyhoundu - dálnice D1
Parkoviště těžké techniky ŘSD na pozemku Greyhoundu - dálnice D1

zničené oplocení Greyhoundu - sklad materiálu stavby ředitelství silnic a dálnic
Zničené oplocení čerpací stanice Greyhoundu, sklad materiálu stavby na pozemku Greyhoundu - dálnice D1

 
Dne 02.08.2010 mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ,Martina Vápeníková, pro portál Sedmička.cz tvrdí: „Není to pravda. Stavební firmy nás ujistily, že k ničemu takovému nedochází. Jejich činnost nezasahuje na pozemky čerpací stanice“.

Ještě dnešního dne však byly pořízeny fotografie vozidel stavební firmy parkující na komunikaci čerpací stanice a pozemcích Greyhoundu na křížení Pražského okruhu a dálnice D1.

Je smutné, že se státní úředníci Ředitelství silnic a dálnic opírají pouze o zprostředkované informace stavebních firem a neověřují si skutkový stav na dálnici sami. Zvláště proto, že předběžným opatřením soud zakázal ŘSD vstup na pozemky Greyhoundu.

Jistě by tisková mluvčí ŘSD, paní Vápeníková, nebo např. pan ministr dopravy rychle změnili názor o zákonnosti postupů Ředitelství silnic a dálnic, pokud by si takto někdo jiný, bez jejich vědomí a souhlasu, složil materiál, prorazil oplocení a zaparkoval bagr na jejich pozemku u domu či na chalupě.

Analogicky k počínání Ředitelství silnic a dálnic se nějaký „narušitel práva na ochranu soukromého vlastnictví“ rozhodne používat soukromou komunikaci k chalupě státního úředníka pro příjezd své těžké stavební techniky na stavbu, čímž ji samozřejmě poškodí a znečistí. Narušitel poté zbourá část oplocení chalupy, vytvoří si tak nelegální vjezd na svou stavbu, těžkými bagry překonává obrubníky.

Dále stavebním strojům již v cestě nic nepřekáží, neboť již dříve zde narušitel vytrhal jeho okrasné keře a stromy, aniž by se obtěžoval vyžádat souhlas úředníka-chalupníka a nebo jej o tomto záměru alespoň informoval. Bagry narušitele již bez problému mohou zaparkovat sice za plotem chalupy, ale ještě stále na pozemku úředníka. Těžké stavební stroje parkují v blízkosti studny jeho chalupy. Kde neparkují bagry, tam si narušitel ukládá stavební materiál nebo vytvoří nelegální skládku odpadů.
Státní úředník bude na ničení svého majetku nečinně koukat a do tohoto prostředí si pozve svou návštěvu – jistě se tam bude dobře cítit a ráda vracet. Stejně jako zákazníci čerpací stanice Greyhoundu.

Co kdyby se to vyzkoušelo? Určitě se to státním úředníkům bude líbit a dále s arogancí danou výkonem státní moci budou dále opakovat, že se žádné protiprávní jednání ve věci neoprávněného využívání pozemku nekoná. Pro začátek by to šlo udělat stejně jako to udělalo ŘSD na pozemcích Greyhoundu viz přiložené fotografie. Více informací a další fotografie viz http://www.cgdf.cz

Není překvapením, že se odpovědní úředníci z Ředitelství silnic a dálnic o skutečný stav zneužívání a devastace cizích pozemků nezajímají osobně, když se nezajímají ani o to, že čerpací stanici Greyhound Company, a.s. s přilehlými jejími pozemky protiprávně zahrnuli do soupisu svého majetku ke stavebnímu povolení výstavby Pražského okruhu. Navzdory prohlášením v tisku tuto věc Ředitelství silnic a dálnic dosud neřeší, ale staví dál.

Nikdo z odpovědných úředníků
Ředitelství silnic a dálnic dosud Greyhound ve věci odkupu čerpací stanice a přilehlých pozemků nebo čehokoliv jiného, nekontaktoval. V únoru roku 1948 bylo také konáno ve jménu veřejného zájmu... Tak uvidíme, až kam je schopna státní moc zajít při dokončování Pražského okruhu ...

Není od věci připomenout, že v minulosti Greyhound bojoval dlouhá léta ve věci záměru státu „znárodnit“ soukromou investici Greyhoundu do třetího pruhu na 10. km dálnice D1 v délce 1km v obou směrech. Greyhound spor vyhrál.

Jelikož Ředitelství silnic a dálnic chtělo tuto investici vyvlastnit bez náhrady, došlo k soudnímu sporu. Greyhound Company spor vyhrála a soud určil ŘSD, aby investici zaplatilo. ŘSD, navzdory soudnímu rozhodnutí, odmítlo zaplatit, a proto se Greyhound obrátil na exekutora. Exekutor zmrazil manipulaci ŘSD se všemi svými pozemky v celé ČR, jelikož ŘSD ignorovalo soudní rozhodnutí. Po určité době zaplatilo ŘSD investici dle rozhodnutí soudu (39,5 mln) a také sankci z prodlení se zaplacením ve výši 13 mln. Kč. Poté exekutor uvolnil pozemky ŘSD ze své správy.

Kolektiv autorů CGDF ve prospěch svého sponzora Greyhound Company, a.s.
www.cgdf.cz

Bagry ředitelství silnic a dálnic ničí majetek Greyhoundu Nelegální činnost ředitelství silnic a dálnic na pozemcích greyhound company ředitelství silnic a dálnic protiprávně ničí majetek Greyhound Company
Nelegální činnost Ředitelství silnic a dálnic na pozemcích Greyhound Company,a.s.
při výstavbě křížení Pražského okruhu a dálnice D1
Kdo Greyhoundu zaplatí škody způsobené státem ... ?
Související články - další dva obdobné příklady zvůle státu:
Související článek o ředitelství silnic a dálnic na idnes.cz "Dálnici D8 hrozí zastavení.
Problémem nejsou peníze, ale žaloby a dokumenty"
ZDE
 
a
"Další hřebík do rakve D8: soud uznal, že celá trasa je neplatná" ZDE  
Související článek o ředitelství silnic a dálnic na idnes.cz

Z připravované zprávy pro tisk nejmenovaným novinářem

ředitelství silnic a dálnic nerespektuje soukromé vlastnictví Greyhound Company

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©  www.cgdf.cz 
CGDF / CGRF 
member of World Greyhound Racing Federation 

ředitelství silnic a dálnic nerespektuje soukromé vlastnictví Greyhound Company

Bagry ŘSD ničí pozemky Greyhoundu na dálnici D1 přes zákaz a rozhodnutí soudu - ČGDF

 

Česká greyhound dostihová federace ČGDF / CGRF pořádá:


Česká greyhound dostihová federace / Czech Greyhound racing Federation
(CGDF / CGRF):