Na stavitele pražského okruhu podal Greyhound trestní oznámení - ČGDF

Dostihy chrtů greyhoundů na dostihové dráze Praskačka   Zrozeni k rychlosti - vlajka České greyhound dostihové federace   Greyhound Racing - vlajka České greyhound dostihové federace

Více - hlavní strana webu České greyhound dostihové federace: www.cgdf.cz

Česká greyhound dostihová federace podporuje svého sponzora!

Na stavitele pražského okruhu podal GREYHOUND trestní oznámení

Stát maří výkon úředního rozhodnutí na SOKP 512 - křížení Pražského okruhu a dálnice D1

Praha, 30.07.2010, aktualizace 04.08.2010

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje v neoprávněném využívání pozemků Greyhound Company
a devastuje těžkou technikou její majetek, přestože soud pravomocně zakázal ŘSD vstup na tyto pozemky.
Greyhound Company dne 29.07.2010 podala trestní oznámení za maření výkonu úředního rozhodnutí na neznámého pachatele.

 

ŘSD uzavřelo čerpací stanici Greyhound Company,a.s.

Těžká technika ŘSD na pozemcích Greyhound Company,a.s.

 
Krajský soud v Praze svým pravomocným rozhodnutím nařídil předběžné opatření a uložil Ředitelství silnic a dálnic povinnost zdržet se provádění stavebních prací na pozemcích společnosti Greyhound Company, a. s. v míste SOKP 512 - křížení Pražského okruhu a D1 u čerpací stanice pohonných hmot SHELL, na 10. km dálnice D1 ve směru Praha-Brno (katastrální území Praha Nupaky).
Dále soud uložil ŘSD povinnost zdržet se vstupu a vjezdu na tyto pozemky za účelem vyskladnění materiálu, zavážení zeminy, znečištění povrchové zeminy, znečištění pozemní komunikace a spodních vod, atd.
Svým usnesením ze dne 4.1.2010 tak Krajský soud v Praze potvrdil usnesení soudu prvního stupně.

Předběžné opatření bylo vydáno na dobu do pravomocného rozhodnutí o žalobě na zdržení zásahů do vlastnického práva nebo do doby uzavření kupní smlouvy o prodeji uvedených nemovitostí
ŘSD nebo do doby pravomocného rozhodnutí vyvlastňovacího úřadu o vyvlastnění ve prospěch Ředitelství silnic a dálnic.

Do dnešního dne nebylo pravomocně rozhodnuto ani o žalobě na zdržení se zásahů do vlastnického práva, ani nebyla uzavřena kupní smlouva s Greyhound Company, a.s., ani nebylo pravomocně rozhodnuto o vyvlastnění uvedených nemovitostí. Z těchto důvodů je předběžné opatření stále v platnosti.

Navzdory těmto skutečnostem Ředitelství silnic a dálnic pokračuje v protiprávním jednání a nadále vstupuje na pozemky, které ji nepatří a poškozuje cizí majetek. Z těchto důvodů podala Greyhound Company, a.s. trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí na Policii ČR.

ŘSD, jehož zřizovatelem je ministerstvo dopravy, majetkoprávní vztahy a problémy dlouhodobě neřeší a svou pokračující stavební činností, způsobuje firmě Grehound Company, a.s. a Shell Czech Republic, a.s. i značné ekonomické ztráty.

Majetek Greyhound Company, a.s. byl státními úředníky neoprávněně zahrnut do stavebního povolení.
Projekt křížení dálnic od počátku počítá s demolicí čerpací stanice a záborem pozemků Greyhound Company, a.s.
Stavba okruhu pokračuje rychlým tempem a je již nezbytné začít práce na pozemcích, které patří k čerpací stanici.

Stavebník stále častěji porušuje soudní opatření, které
Ředitelství silnic a dálnic ukládá, aby nezasahovalo do činnosti čerpací stanice a nevstupovalo na pozemky patřící k čerpací stanici, což v současné době již prakticky není možné. Pozemky Greyhound Company jsou situovány i za vnější hranicí oplocení čerpací stanice, které stavitel využívá jako oplocení stavby.

Mluvčí ŘSD vysvětluje situaci tím, že stavba postupuje dle stavebního povolení, finanční požadavky vlastníků čerpací stanice byly vysoké a zákon neumožňuje na tyto požadavky přistoupit.

Dané stavební povolení však bylo vydáno v rozporu se zákonem a přesto Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v roce 2008 s vlastníkem proces vyvlastnění. Stavební povolení je napadeno žalobami a proces vyvlastnění byl samotným vyvlastňovacím úřadem v Říčanech přerušen.

Zástupci Greyhound Company, a.s. o vánočních svátcích dne 27.12.2008 náhodně zjistili, že vývěska stavebního úřadu MÚ v
 Jesenici oznamuje, že bylo vydáno stavební povolení na stavbu SOKP 512 - křížení pražského okruhu a dálnice D1 u čerpací stanice pohonných hmot Shell. V oznámení bylo mimo jiné uvedeno, že stavba bude probíhat na pozemcích určitých katastrálních čísel, ta však patří Greyhound Company, a.s.

Zvláštní bylo to, že firma Greyhound Company, jako vlastník uvedených pozemků a soused okolních pozemků, vůbec nebyla obeslána Rozhodnutím o vydání stavebního povolení na SOKP 512 na pozemcích Greyhound Company ani na sousedních pozemcích.  Dokonce Greyhound Company nebyla ani vyrozuměna o tom, že se její majetek zabavuje ve prospěch státu, když se její pozemky, včetně čerpací stanice, ocitly v soupisu pozemků pro stavbu SOKP 512.
V projektu stavby křížení dálnic se s existencí čerpací stanice nepočítá, od počátku byla jasná její demolice.


Greyhound Company se sídlem v Havířově se výše uvedené dověděla zcela náhodně, v období obvyklém spíše pro čerpání vánočního volna, než pro hledání textu vývěsky v Říčanech.
"Greyhoundu" nezbylo nic jiného než se začít bránit a dosud se zvůlí státu bojuje marně.

Až později, v roce 2009, ŘSD předložilo vlastníkovi návrh dohody o odkupu jeho majetku. Greyhound Company na navrženou dohodu přistoupila a dokonce akceptovala i cenový návrh
Ředitelství silnic a dálnic, který byl hluboce pod hodnotou vyjádřenou v nezávislém znaleckém posudku. Dohodu navrženou ŘSD statutární zástupci „Greyhoundu“ v květnu 2009 podepsali a předali zpět Ředitelství silnic a dálnic k podpisu. Firma Greyhound Company, a.s. byla ujištěna o brzkém finančním vypořádání. Následně došlo k pádu vlády a noví státní úředníci se touto dohodou již nezabývají.

Před čerpací stanici bylo instalováno dopravní značení se zákazem vjezdu k čerpací stanici. V září roku 2009 obdržel "Greyhound" oznámení, že ŘSD zastavuje provoz čerpací stanice z důvodu rekonstrukce dálnice, ačkoliv šlo o vyvolanou novostavbu křížení dálnic.
Ředitelství silnic a dálnic si nechává platit od "Greyhoundu" za připojení k dálnici, ale bez rozpaků jej od dálnice "odstřihne".

Greyhound Company, a.s. dosud neviděla ani korunu, ačkoliv její pozemky se využívají jako staveniště, skládky odpadu apod.

Pokračující stavební činností ŘSD nadále dochází k omezování vlastnických práv, poškozování cizího majetku,
včetně dopadů na ekonomiku společnosti SHELL, a.s. a  Greyhound Company, a.s.

Zatímco v případě poškozování firmy ČD Cargo, ministr dopravy reaguje trestním oznámením na dané osoby, v případě poškozování majetku soukromé firmy Greyhound Company, a.s. státem, se ministerstvo dopravy vůbec neangažuje. Státní úředníci naprostou zvůlí opakovaně porušují zákon, nerespektují soukromé vlastnictví, a to pod záštitou veřejně prospěšné stavby. Nezbývá než doufat, že stát začne věc konečně řešit.  

kolektiv autorů CGDF ve prospěch sponzora Greyhound Company,a.s.
www.cgdf.cz

Stavebníci ŘSD jezdí na pozemcích Greyhound Company,a.s. ŘSD zničilo oplocení a složilo stavební materiál na pozemcích Greyhound Company,a.s.  ŘSD ignoruje soudní rozhodnutí a poškozuje pozemky Greyhound Company,a.s.
Latrína ŘSD na pozemcích Greyhound Company,a.s. Skládka odpadu ŘSD na pozemcích Greyhound Company,a.s. Těžká technika Ředitelství silnic a dálnic na pozemcích Greyhound Company,a.s. Parkující vozidla stavby Ředitelství silnic a dálnic na pozemcích Greyhound Company,a.s.
Latrína ŘSD s bednou s nářadím na pozemku "Greyhoundu" Skládka odpadu ŘSD na pozemcích "Greyhoundu" Těžká technika ŘSD na pozemcích Greyhoundu Parkující vozidla, radlice, potrubí ŘSD na pozemku "Greyhoundu"
Díra v oplocení Greyhound Company Ředitelství silnic a dálnic vjíždí na stavbu nelegálním vjezdem na pozemcích Greyhound Company,a.s. Ředitelství silnic a dálnic vchází na stavbu nelegálním vchodem na pozemcích Greyhound Company,a.s. Ředitelství silnic a dálnic - devastace technikou na pozemcích Greyhound Company,a.s.
Díra v oplocení "Greyhoundu" slouží k průchodu zaměstnanců stavby Pražského okruhu a k průjezdu techniky ŘSD na své staveniště.
Oplocení stavebníci ŘSD poškodili, vysazenou okrasnou zeleň - keře a stromy vykáceli.
Těžká technika stavby devastuje majetek "Greyhoundu" - asfaltový povrch, obrubníky, travnaté plochy, oplocení čerpací stanice atd.
Ředitelství silnic a dálnic parkuje na pozemcích Greyhound Company,a.s. Ředitelství silnic a dálnic ekologicky zaparkovalo na pozemcích Greyhound Company,a.s. Ředitelství silnic a dálnic na pozemcích Greyhound Company,a.s. Ředitelství silnic a dálnic parkuje na pozemcích Greyhound Company,a.s.
Těžká technika stavby parkuje na pozemcích Greyhoundu a v těsné blízkosti studny Greyhoundu
- jediného zdroje pitné vody pro obě čerpací stanice
Nejen stavebník Skanska parkuje na parkovišti "Greyhoundu"
Dopravní značení Ředitelství silnic a dálnic znemožňuje příjezd k čerpací stanici Greyhound Company,a.s. Dopravní značení Ředitelství silnic a dálnic vytváří kolony znemožňuje příjezd k čerpací stanici Greyhound Company,a.s. Dopravní značení Ředitelství silnic a dálnic - plná čára znemožňuje příjezd k čerpací stanici Greyhound Company,a.s.
Dopravní značení, instalované ŘSD, znemožňuje příjezd k čerpací stanici Shell-Greyhound
Kdo Greyhoundu zaplatí škody způsobené státem ... ?
Související články - další dva obdobné příklady zvůle státu:
Související článek o ředitelství silnic a dálnic na idnes.cz "Dálnici D8 hrozí zastavení.
Problémem nejsou peníze, ale žaloby a dokumenty"
ZDE
 
a
"Další hřebík do rakve D8: soud uznal, že celá trasa je neplatná" ZDE  
Související článek o ředitelství silnic a dálnic na idnes.cz

Z připravované zprávy pro tisk nejmenovaným novinářem

Startovací boxy - vlajka České greyhound dostihové federace

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©  www.cgdf.cz 
CGDF / CGRF 
member of World Greyhound Racing Federation 

Startovací boxy - vlajka České greyhound dostihové federace

Na stavitele pražského okruhu podal Greyhound trestní oznámení - Česká Greyhound Dostihová Federace

 

Česká greyhound dostihová federace ČGDF / CGRF pořádá:


Česká greyhound dostihová federace / Czech Greyhound racing Federation
(CGDF / CGRF):