Dostihový chrt greyhound a závodní Ferrari - Česká greyhound dostihová federace

   

Dostihový chrt greyhound a závodní ferrari

Proč právě greyhound?

Proč si někdo pořizuje něco tak nepraktického jako je závodní greyhound nebo supersport Ferrari?

Znáte to z filmu nebo televize a někteří z vás zřejmě i osobně.
Často cestujete, v autě pracujete a téměř i "bydlíte" a proto chcete tu nejpohodlnější limuzínu. Pořídíte si poslední modely jezdících "obýváků", v nejlepším z nich ani neznáte přední dveře, neboť v limuzíně nechybí řidič, lednička se šampaňským a třeba z reklamy známé zlaté kuličky čokoládového Ferrero Roché, kromě toho také počítač, televize i telefon, samozřejmě. 
Vlastníte soupravičku nejlepších značek pohodlně vybavených automobilů - abyste pak zcela nepochopitelně zahořeli k něčemu zcela protichůdnému.

Jestliže už víte o čem je řeč, neboť se vám výše uvedené již přihodilo, pak GRATULUJEME - propracovali jste se od silničního vozidla, (více či méně luxusního), k závodnímu supersportu. 

V závodním supersportu je umístěno jen to nejnutnější a sedíte v něm, takříkajíc, "na motoru".
Hluk motoru supersportu nedovolí vůbec implementovat jakékoli rádio či přehrávač. Koberce žádné, nic zbytečného, přepych pražádný.
Ani pořádně široká boční okénka - proč taky? Systém automatického zavírání oken je zbytečně těžkopádný luxus instalovaný na úkor lehkosti auta.
Počítá se každá desetina kila, která může jít dolů a supersport odlehčit.

Obdivujete zkušenosti a znalosti aerodynamiků, kteří pracují 24 hodin denně v aerodynamických tunelech, aby získali další "desetinku". Ta různá křidélka, komínky a deflektorky a různé aerodynamické prvky musí nakonec vypadat hladce a dobře a ještě zvyšovat přítlak a snižovat časy na kolo.
Rychlost je prioritou, na luxus silničních vozidel a limuzín v supersportu zapomeňte. 
"Ide vám to blomby vytriasť" - v umělecké zkratce trefně vyjádřil své pocity z jízdy v supersportu Ferrari Enzo lídr skupiny Elán - Jožo Ráž – přítomným novinářům na akci FERRARI a YAMAHA v létě roku 2009 v Bratislavě. 
Má pravdu. Na našich silnicích, či dálnicích supersporty trpí a v určitém ohledu trpíte i vy, řidič i spolujezdec.

Supersporty, které ukrývají zařízení Formule 1, patří na závodní okruhy, nelépe takové, které mají takové technické parametry, které mohou hostit Formuli 1.  
Je to stejné, jako u závodních greyhoundů, samozřejmě. Ne každá chrtí dostihová dráha potřebné parametry pro běhy greyhoundů splňuje.
Informace o parametrech chrtí dostihové dráhy Greyhound Race Track Praskačka - klikni ZDE
Prezident České greyhound dostihové federace, Zdenek Greyhound Grondol vyjadřuje své pocity z jízdy v supersportu  Ferrari Enzo:
 "Pod nádhernou karosérií supersportu je ukryto zařízení Formule 1, silně vnímáte burácející motor, připoutá vás to do sedačky a vaše srdce takřka buší s rytmem válců. Energii stroje vnímáte velmi silně. Je to srdeční záležitost."

Prezident České greyhound dostihové federace, Zdenek Greyhound Grondol vyjádřil obdiv k závodním chrtům greyhoundům slovy:     
"Neskutečně aerodynamické tvary, minimalisticky čistá krása, neskutečné zrychlení a neskutečný výkon - stejně jako v závodech strojů Formule 1. 

Prezident České greyhound dostihové federace, Zdenek Greyhound Grondol vyjádřil své pocity z dostihů chrtů greyhoundů takto:
 "Jako citlivý člověk silně vnímám energii právě běžící smečky závodních chrtů greyhoundů.
Stojím-li blízko závodní dráhy, zřetelně vnímám,  jak energie, kterou greyhoundi vyvíjejí, mne strhne a zasáhne až hmatatelně na hrudi, blízko srdce, silou, až lehce poklesnu. Zážitek je to neopakovatelný - jako s jakýmkoli závodním strojem  který kolem vás "prosviští" a vy si jen řeknete - PÁNI, CO TO BYLO?
Taková krása a taková chvilka!"

Tímto jsme snad odpověděli na otázku, proč si někdo pořizuje ze všech plemen psů právě závodní chrty greyhoundy a proč si někdo ze všech možných značek a druhů aut pořídí právě supersport Ferrari.

Jméno autora textu a foto v redakci

Chrtí dostihy na dostihové dráze Praskačka - Česká greyhound dostihová federace

Startovací boxy - vlajka České greyhound dostihové federace

   © Česká Greyhound Dostihová Federace ©  www.cgdf.cz 
CGDF / CGRF 
member of World Greyhound Racing Federation 

Startovací boxy - vlajka České greyhound dostihové federace

Dostihový chrt greyhound a závodní Ferrari - Česká Greyhound Dostihová Federace

Česká greyhound dostihová federace ČGDF / CGRF pořádá:


Česká greyhound dostihová federace / Czech Greyhound racing Federation
(CGDF / CGRF):